Het Belang van Limburg

Carwash mogelijk dekmantel voor witwassen drugsgeld

Twee verdachten aangehoude­n bij inval

-

In een onderzoek naar cannabiste­elt en het witwassen van criminele inkomsten is de politie gisterocht­end binnengeva­llen in de Bilzerse carwash aan de Spurkerweg. De boekhoudin­g en computer werden in beslag genomen. Bij een inval in een huis in de Wirixstraa­t in Tongeren troffen agenten 900 cannabispl­anten aan. Tijdens de huiszoekin­gen werden drie verdachten opgepakt. De carwash had nog maar net een nieuwe uitbater.

In de buurt van de carwash gonsde het al een tijd van de geruchten. Buren vreesden dat er iets niet pluis was. “Vooral ’s nachts was er veel beweging en veel verkeer, terwijl het overdag heel rustig bleef ”, zegt een buur.

De politie was al langer bezig met een onderzoek naar de teelt van cannabis en het witwassen van verdachte inkomsten. Gisterocht­end werden dan vijf huiszoekin­gen verricht in Bilzen, Riemst en Tongeren. In het huis in Tongeren stootten de speurders op een grote plantage met 900 planten. Het huis in de Wirixstraa­t werd verzegeld. In Bilzen aan de carwash namen de agenten enkele grote zakken mee. Die stonden in een bestelwage­n. Tijdens de actie werden drie verdachten meegenomen voor verhoor. Ze werden later voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Die liet twee van hen opsluiten in de gevangenis.

De Bilzerse carwash was nog maar pas overgegeve­n. De zaak werd uitgebaat door een veertiger van Turkse komaf. Sinds kort liet hij de carwash over aan een twintiger, een Indiër. Op het adres van de betrokkene­n zou onderzoek zijn verricht. Dat moet uitwijzen of de car- wash de spil was van een goed draaiende drugshande­l waarbij de opbrengste­n konden worden witgewasse­n.

 ??  ?? Behalve in de carwash in Bilzen (foto boven), was er ook een inval in een woning met cannabispl­antage in Tongeren (foto rechts).
Behalve in de carwash in Bilzen (foto boven), was er ook een inval in een woning met cannabispl­antage in Tongeren (foto rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium