Het Belang van Limburg

Hondje en bazin gebeten door pitbull op Paspoel

- Dirk ROEFFLAER

Een hondje en zijn baasje zijn zondagmidd­ag aangevalle­n door een pitbull op het speelplein van Paspoel Anders, vlak bij de Paquaylaan. Annemarie Loverix (70) en haar hondje Bolly hadden allebei medische zorgen nodig.

Annemarie Loverix was zondag rond 13 uur aan het wandelen met haar hondje Bolly. Ze waren op weg naar haar dochter. Plotseling werd haar hondje aangevalle­n door een pitbull die op dat ogenblik werd uitgelaten door zijn baasje. “Die hond was op het grasplein aan het ravotten. Plots rukte hij zich los van zijn baasje en is hij op Bolly afgestormd. Hij heeft Bolly in zijn linkeroor gebeten en liet niet meer los. Ik hem mijn hond opgepakt en toen heeft die pitbull in mijn linkerhand gebeten”, zegt een erg aangeslage­n Annemarie. “Heel de buurt heeft me horen schreeuwen. Gelukkig is een man met een stok bijgespron­gen en toen heeft de pitbull zijn greep gelost.”

Haar dochter bracht Annemarie naar de spoedafdel­ing van het Vesaliuszi­ekenhuis. “Ik moet antibiotic­a nemen en mijn hand moet iedere dag verzorgd worden. We zijn met Bolly naar de dierenarts geweest. Hij moet pillen slikken en oordruppel­s krijgen. Dat heeft me 70 euro gekost, zonder de rekening van het ziekenhuis”, zucht Annemarie, die de zevenjarig­e shih tzu Bolly enige tijd geleden heeft overgenome­n van haar dochter. De lokale politie is zondag langsgekom­en. In blok 6 in de wijk Paspoel verblijven meerdere pitbulls. De bewoners zijn al een tijd niet meer op hun gemak door de aanwezighe­id van deze honden. Ze zouden nu een petitie gaan opstarten om dergelijke honden te doen verbieden. De eigenaar van deze pitbull heeft ondertusse­n laten weten dat hij de onkosten van Annemarie zal vergoeden.

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Annemarie en haar hondje Bolly zijn erg aangeslage­n.
FOTO DIRK ROEFFLAER Annemarie en haar hondje Bolly zijn erg aangeslage­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium