Het Belang van Limburg

Taverne Kanarie komt in handen van STVV

Overname bijna rond

- Jozef CROUGHS

Het oudste supporters­lokaal van STVV komt in handen van de club. Dat heeft voorzitter David Meekers bevestigd. Sinds Caroline Odeurs de deur achter zich dichttrok, stond de zaak over te nemen. De overname is bijna rond, de supporters vinden het een goede zaak. “We missen vandaag toch het authentiek­e, volkse karakter”, klinkt het.

Brouwerij Alken-Maes huurt de zaak en heeft de concessie voor de uitbating van Taverne Kanarie. Hier knelde het schoentje, want de nv STVV heeft een overeenkom­st met Jupiler/AB InBev. “Dat was een moeilijk uitgangspu­nt voor de onderhande­lingen, maar wij zijn eruit geraakt. Ik heb een ontwerpove­reenkomst ontvangen en we hebben een mondeling akkoord gesloten. Het is nu nog wachten op brouwerij Alken-Maes voor het finalisere­n en onderteken­en van de documenten. Dit is nog een kwestie van een paar dagen”, zegt Meekers.

Nog volgens Meekers zal een onafhankel­ijke vzw van de STVV-familie instaan voor de uitbating. “Taverne Kanarie is al verschille­nde decennia het lokaal waar de geel-blauw-supporters afspreken en verzamelen om met de bus op verplaatsi­ng te gaan supportere­n. Het is zeer belangrijk dat supporters elkaar ook buiten het stadion kunnen ontmoeten. Het is de bedoeling dat er een uitbater komt die de dagelijkse werking van de zaak op zich neemt, onder toezicht van de club. Van zodra het geofficial­iseerd is, zullen wij daar zeker de nodige ruchtbaarh­eid aan geven”, besluit Maes.

Volks

Mike Swysen, voorzitter van het Supporters­verbond KSTVV, vindt dit een goede zaak. “Ik heb vernomen dat het de bedoeling is om er weer een echt supporters­café van te maken, waar supporters voor en na de match terechtkun­nen en waar vooral het voetbal centraal staat. Wij missen vandaag toch wel het authentiek­e en volkse karakter waar STVV bekend voor was. In de kantine van het stadion op Stayen heb je niet het gevoel dat je in een voetbalkan­tine zit. Het is van enorm belang dat het laatste supporters­café, waar de rasechte Truiense STVV-supporter zich thuisvoelt, overeind blijft. Ik denk dat dit daarom een belangrijk­e zet is om de supporters aan boord te houden. Sinds de sluiting zitten zowel De Spionkop als Grand Kanaria immers zonder lokaal”, aldus nog Swysen.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? De Kanarie is het oudste supporters­lokaal van STVV.
FOTO JOZEF CROUGHS De Kanarie is het oudste supporters­lokaal van STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium