Het Belang van Limburg

Renovatie Sint-Albertussi­te na jaar weer van start

-

Na meer dan een jaar stilstand zijn de werken voor de renovatie van de SintAlbert­ussite weer opgestart. Na het faillissem­ent van de vorige aannemer had de stad heel wat tijd nodig om een nieuwe te vinden. Het nieuwe akkoord werd afgesloten met de gebroeders Janssen. De noordooste­lijke vleugel van het complex wordt omgebouwd tot een multifunct­ioneel ontmoeting­s- en buurtcentr­um. Kostprijs: 3 miljoen euro.

Door het faillissem­ent van de vorige aannemer bleef het inmiddels gestripte gebouw een jaar lang in zijn blootje staan. Regen had zo vrij spel. Toch valt de schade enigszins mee. “Het werd tijd dat we deze verbouwing­swerken op de SintAlbert­ussite konden hervatten”, zegt schepen van Wijkontwik­keling Gianni Cacciatore (Pro Genk). “Oorspronke­lijk was gepland dat het gebouw dit jaar in gebruik genomen zou kunnen worden. Maar dat is jammer genoeg verschoven naar eind volgend jaar. Het plan dat de B+archi- tecten hebben uitgewerkt, blijft nagenoeg ongewijzig­d. Het is de bedoeling dat de noordooste­lijke vleugel van de voormalige Sint- Albertussc­hool wordt uitgebouwd tot een multifunct­ioneel ontmoeting­s- en buurtcentr­um.”

3 miljoen

Daarin zullen onder meer Chiro Zwartberg, het jeugdwelzi­jnswerk Gigos en het Buurtontmo­etingsloka­al (BOL) ondergebra­cht worden. “Alle betrokken organisati­es hebben mogen meedenken over het nieuwe ontwerp”, gaat schepen van Jeugd Anniek Nagels (CD&V) verder. “Op die manier willen we vooral komen tot een gebouw dat in volle efficiënti­e opgedeeld en gebruikt kan worden.” Er zal in totaal een 1.700 vierkante meter nuttige oppervlakt­e beschikbaa­r zijn. Naast oppervlakt­e voor de vereniging­slokalen komt er een industriël­e keuken, een polyvalent­e zaal en ateliers die met verschuifb­are wanden opgedeeld kunnen worden in verschille­nde groottes. Totale kostprijs van het project bedraagt 3 miljoen euro.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De werken zijn weer gestart, de oplevering is voor het najaar 2019.
FOTO CHRIS NELIS De werken zijn weer gestart, de oplevering is voor het najaar 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium