Het Belang van Limburg

“Minder volk op kermis door slecht weer in openingswe­ekend”

-

Er was minder volk dan de afgelopen jaren op Hasseltker­mis, tot die vaststelli­ng is ook schepen van Evenemente­n Gerald Corthouts (CD&V) gekomen. “Maar dat is vooral te verklaren door het slechte weer tijdens het openingswe­ekend en op maandag. Vanaf dan telden we zeker evenveel, zo niet meer mensen omdat sommigen hun bezoek wat hadden uitgesteld.”

Een veelgehoor­de opmerking was dat de Boudewijnl­aan er wat sfeerloos bijlag. “We hebben meer dan 170 kramen die we een plaats moeten geven en dan krijg je natuurlijk een lange slinger. Dat die wat eentonig was, is ook te verklaren doordat één van de beloofde nieuwkomer­s na een technische panne in Duitsland, niet naar Hasselt kwam. En dus hebben we, uit pure noodzaak, een grote molen van de Boudewijnl­aan naar het Dusartplei­n verkast. Dat zorgde voor minder ‘hoogte’ en licht op de Boudewijnl­aan, waardoor het daar een lang lint aan kramen van dezelfde hoogte leek. We kunnen daar weinig aan doen. We houden bij de contractbe­sprekingen nu al enkele jaren rekening met mogelijke werken voor Spartacus. Geloof me, voor onze plaatsmees­ter is het een huzarenstu­kje om alles in goede banen te leiden.”

Na het druilerige openingswe­ekend telden we zeker evenveel, zo niet meer mensen

Gerald CORTHOUTS

Schepen (CD&V)

Pony’s

Komt daar nog eens de verzuchtin­g van N-VA en coalitiepa­rtner sp.a bij om de kermis terug naar de binnenstad te halen. “Daar zijn wij niet mee bezig”, aldus de schepen. Nog commotie rond de levende pony’s die volgens de uitbater toch op de volgende septemberf­oor rondjes zouden mogen lopen. “Daarin kan ik formeel zijn, de opzeg is aangeteken­d gebeurd. Zoals eerder gezegd houdt het hier op voor deze attractie op onze septemberf­oor”, zegt Corthouts. “We gaan nu een algemene evaluatie maken en bekijken waar we toch iets kunnen bijsturen. Daarmee gaat onze plaatsmees­ter dan weer aan de slag, op zoek naar nieuwe attracties.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium