Het Belang van Limburg

Professor Ham zoekt quizzende studenten

Canvas gaat volgend jaar opnieuw Otto-Jan Ham uitspelen in de programmer­ing. De Nederlande­r die al jaren in Vlaanderen woont, krijgt er twee programma’s, waarvan ‘De Campus Cup’ deel uitmaakt. Dat moet een quiz voor studenten worden.

- Tom VETS

Na vijf jaar ‘De Ideale Wereld’ gaf Otto-Jan Ham er zelf in mei de brui aan, maar dat betekent niet dat zijn televisiec­arrière erop zit. Enkele dagen geleden was de presentato­r gastheer bij de opening van het academieja­ar op de Gentse Arteveldeh­ogeschool. Misschien was dat niet toevallig, want Canvas heeft aangekondi­gd dat Otto-Jan voor hen het gezicht zal worden van ‘De Campus Cup’.

Welke universite­it of hogeschool bezit de beste brains? In welke studierich­ting zitten de strafste studenten? Op die vraag wil ‘De Campus Cup’ een antwoord vinden. Deze quiz, uitsluiten­d bedoeld voor studenten, is een productie van Woestijnvi­s. Vanaf nu kunnen gemengde teams van vier studenten uit dezelfde richting van één hogeschool of universite­it zich inschrijve­n via canvas.be. In principe kunnen dus alle 200.000 studenten aan universite­iten en hogeschole­n meedoen. Maar… na de provincial­e preselecti­es later dit najaar (die niet op televisie komen) nemen enkel de beste teams het aan het einde van het academieja­ar in een reeks onderlinge confrontat­ies tegen elkaar op in de tv-aula van Otto-Jan Ham.

Er is uiteindeli­jk maar één team uit één studierich­ting van één hogeschool of universite­it dat het ultieme televisie-examen op Canvas kan winnen en zich een jaar lang de winnaar van ‘De Campus Cup’ mag noemen.

Breinverbe­tering

Otto-Jan geeft voorlopig geen interviews over zijn nieuwste project, maar het was al langer bekend dat hij behalve een eigen zaalshow, ook nog aan een wetenschap­pelijk programma voor Canvas werkt. “Het wordt een totaal ander programma dan ‘De Ideale Wereld,’” vertelde hij onlangs daarover, “maar ik zing natuurlijk zoals ik gebekt ben: helemaal humorloos zal het niet zijn.”

In ‘Het Brein’ maakt hij een reis door de fascineren­de, grotendeel­s onontgonne­n wereld van de breinverbe­tering. Geheel op eigen wijze zal hij proberen zijn eigen brein nog verder te optimalise­ren door middel van verschille­nde technieken. De Hamvraag is of je je hersenen wel kan veranderen? En is dat een goed idee? Voor ‘Het Brein’ bundelen Woestijnvi­s en de VRT-nieuwsdien­st trouwens voor de eerste keer de krachten.

 ?? FOTO VRT ?? In ‘De Campus Cup’ gaat Otto-Jan Ham volgend jaar op zoek naar de slimste koppen onder de Vlaamse studenten.
FOTO VRT In ‘De Campus Cup’ gaat Otto-Jan Ham volgend jaar op zoek naar de slimste koppen onder de Vlaamse studenten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium