Het Belang van Limburg

DEZE DIEREN WIL NIEMAND ADOPTEREN

Dieren die speciale zorgen nodig hebben in de kijker

- Mireille MAES

SINT-TRUIDEN -

Kater Buma heeft suikerziek­te, kattin Bijou kampt met een hartproble­em, teefje Xena heeft een huidallerg­ie en reu Diesel lijdt aan een bewegingss­toornis. Omdat dieren met speciale zorgen heel moeilijk een nieuwe thuis vinden, zetten de Limburgse asielen beestjes als Buma, Bijou, Xena en Diesel voor Werelddier­endag extra in de kijker.

Rond Werelddier­endag zetten de vier Limburgse dierenasie­len dit weekend de deuren open. Iedereen met een hart voor honden en katten en/of wie op zoek is naar een nieuw huisdier, kan eens langs de kooien flaneren of bij de hondencatw­alk postvatten. En wie weet springt dan de vonk met een dier over. “Naar jaarlijkse traditie organiseer­t elk asiel een dierendati­ng waar potentiële baasjes kunnen nagaan of er een klik met een huisdier is”, zegt Philip Zurinckx van het dierenasie­l in Sint-Truiden. Dit jaar gaat er extra aandacht naar pleeggezin­nen voor dieren die extra zorg nodig hebben. Doel van de dierendati­ng is om zo veel mogelijk asielgaste­n een nieuwe thuis te geven. Voor kleine en jonge huisdieren lukt dat meestal zeer snel. Diegene die het langst in de asielen achterblij­ven, zijn dieren met gezondheid­sprobleemp­jes waardoor ze wat extra zorg nodig hebben.

“Jammer. Want deze dieren zijn vaak heel fijn gezelschap. Daarom verdienen ze het om in de kijker te worden gezet”, zegt An Fransen van het Genkse dierenasie­l.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium