Het Belang van Limburg

Vijfde seizoen, nieuwe look

Kapitein KENNY BARKER wil Limburg United bij start van seizoen energie geven

- Raf COMANS

Gedaan met speculeren over hoe zwak of sterk Hubo Limburg United wel is. De enige echte waardemete­r is de competitie en die begint voor de Limburgers vanavond (20.30u) tegen Okapi Aalstar. In zijn vijfde seizoen is HLU totaal van uitzicht veranderd. Naast een nieuwe coachingst­af en de traditione­le resem nieuwe spelers heeft de club nu ook een eersteklas­se-waardige jeugdwerki­ng.

Met Sam Hemeleers en Justin Kohajda hebben de Limburgers twee ex-Ajuinen in hun rangen. Maar niet alleen voor hen is het straks een speciale wedstrijd. Voor de nieuwe Amerikanen is het immers de eerste kennismaki­ng met onze competitie. Maar Morris, Price en vooral Carter en Barker hebben hun strepen wel al verdiend in andere Europese competitie­s. Kenny Barker bijvoorbee­ld is al tien jaar prof en heeft al meerdere titels behaald. Met Keravnos Strovolou in Cyprus schopte hij het vorig seizoen tot in de achtste finales van de FIBA Europe Cup. Tegen Balkan Botevgrad deelde Barker zeven assists uit en niemand in de Europe Cup deed vorig jaar beter dan de zeven steals, die hij in die wedstrijd boekte.

Natuurlijk­e leider

Kenny Barker is bij Limburg United de nieuwe kapitein. “Ik heb in mijn carrière al bij verscheide­ne ploegen die rol vervuld. Dat ik als spelverdel­er de ploeg stuur op het terrein, is daar natuurlijk niet vreemd aan.”

Barker heet een natuurlijk­e leider te zijn. “Dat is misschien ook wel zo”, aldus de 32-jarige Amerikaan. “Ik houd ervan om het team energie te geven en enthousias­me op te wekken. Ik kan de spelers zeggen wat ze moeten doen. Maar er zijn meerdere leiders in de ploeg. Dat maakt het allemaal wat gemakkelij­ker.”

Vol vertrouwen

“Hoe ik het seizoen zie? Ik heb er vertrouwen in. Begin september is Dom Morris er nog bijgekomen als nieuwe speler. Het vraagt uiteraard tijd om elkaar te leren kennen, maar dat gaat elke dag beter.”

“De voorbereid­ingswedstr­ijden waren misschien niet zo goed, maar we trainden ook niet in functie van die matchen. We hebben gewoon elke dag hard getraind. En er waren heel wat spelers, die last hadden van blessures tijdens de voorbereid­ing, waaronder ikzelf. Maar iedereen is nu fit. Sinds de wedstrijd in Leiden vorig weekend zijn we eindelijk volledig en ik ben er zeker van dat we nu elke wedstrijd beter en beter gaan worden.”

Kenny Barker ziet ook geen problemen op de centerposi­tie bij Limburg United. “Naast Khaliq Spicer hebben we met Nathan Kuta en Justin Kohajda enkele jongeren die een paar minuten kunnen invallen. En Dom Morris is wat kleiner, maar hij kan de 5-positie een andere stijl geven.”

 ?? Foto BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Kenny Barker: “Ik hou ervan om enthousias­me op te wekken.”
Foto BOUMEDIENE BELBACHIR Kenny Barker: “Ik hou ervan om enthousias­me op te wekken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium