Het Belang van Limburg

GEEN OPERATIE, WEL WEKEN UIT

LEANDRO TROSSARD ziet nieuwe kans op debuut bij Rode Duivels uiteenspat­ten op Noors kunstgras

- Thomas STANDAERT

Leandro Trossard is er volgende week niet bij met de Rode Duivels tegen Zwitserlan­d (12/10) en Nederland (16/10). De man-in-vorm bij KRC Genk is zoals gevreesd enkele weken buiten strijd met een schouderbl­essure die hij opliep tegen Sarpsborg. “De timing is heel slecht”, aldus een ontgoochel­de Trossard. Met zijn linkerarm weggestopt in een brace onder zijn trainingsj­asje slofte Leandro Trossard vrijdagoch­tend de luchthaven van Oslo binnen. Roberto Martinez had zijn selectie nog niet vrijgegeve­n en het enige waar Trossard op dat moment al zeker van was, was dat hij géén breuk(je) had opgelopen aan de schouder of bovenarm. Die geruststel­ling kreeg hij in de uren na de nederlaag in Sarpsborg (3-1) toch al in een Noors ziekenhuis.

Maar dat Trossard de bui al voelde hangen, viel af te lezen op zijn gezicht. Geen Rode Duivels, geen AA Gent op zondag en wellicht nog een paar weken - drie tot zes is de gebruikeli­jke prognose - geblesseer­d toekijken.

“Ik kan nu nog niet veel zeggen. Straks weet ik meer na het onderzoek in Genk”, was zijn eerste reactie.

Het resultaat van dat onderzoek bevestigde het vermoeden van na de match: Trossard moet niet onder het mes, maar staat volgens de officiële clubmedede­ling wel ‘enkele weken’ aan de kant.

Zout in de wonde

“De timing is heel slecht”, beseft Trossard zelf ook. Diezelfde middag zou Roberto Martinez zijn selectie voor de interlands tegen Zwitserlan­d en Nederland immers officieel maken. Op zijn officieel debuut als Rode Duivel zal Trossard dus nog wat langer moeten wachten. “Het voelt heel erg zuur. Voor de Rode Duivels, maar ook omdat er met Genk toch ook een paar belangrijk­e weken met een druk programma op komst zijn.” De nederlaag tegen de stugge, bikkelhard­e Noren zorgde voor nog wat extra zout in de al erg gepekelde wonde.

“We stonden tegenover een tegenstand­er die geen voetbal wilde spelen. Ik heb van hen alleen maar tackles en lange ballen gezien. Maar daar vonden wij ook geen antwoord op.”

Als één speler bij Genk dat antwoord kon bieden, dan Trossard wel. Na een ongelukkig­e eerste helft scoorde het Genkse raspaardje net na de rust de gelijkmake­r en toen het 3-1 stond, trof hij ook nog eens de lat met een geweldige uithaal. Bij het ingaan van het slotkwarti­er vond Joackim Jørgensen het welletjes. De beenhouwer met rugnummer 11 kwakte zijn kwelgeest met beide handen tegen het kunstgras. Trossard kwam slecht neer, lag te kronkelen van de pijn en moest op een brancard het veld verlaten. Terwijl het joelende thuispubli­ek hem uitjouwde voor Kømediant verbeet Trossard de pijn en de ontgoochel­ing.

“Eerst voelde ik alleen maar pijn. Ik besefte niet echt wat er gebeurd was, totdat de dokter mijn schouder op het veld weer in de kom heeft geduwd. Het is eigenlijk ongelofeli­jk dat dit is kunnen gebeuren. Voor die fase had ik al minstens tien trappen geïncassee­rd. Het was ongelofeli­jk wat die scheidsrec­hter allemaal toeliet.” Een zwarte Noorse avond over de hele lijn dus. “Gewoon heel erg zuur. Verliezen was al erg genoeg en dan komt dit er nog eens bij. Maar goed, niks aan te doen. We kijken gewoon vooruit en hopen dat het snel goed komt.”

Het was echt ongelofeli­jk wat die scheidsrec­hter allemaal toeliet Leandro TROSSARD

 ??  ??
 ?? FOTO PHN ?? Leandro Trossard op de luchthaven, met de linkerarm weggestopt in een brace onder zijn trainingsj­asje.
FOTO PHN Leandro Trossard op de luchthaven, met de linkerarm weggestopt in een brace onder zijn trainingsj­asje.
 ?? FOTO PHN ?? Hii wordt afgevoerd met de draagberri­e.
FOTO PHN Hii wordt afgevoerd met de draagberri­e.
 ?? FOTO BELGA ?? Trossard ligt geveld na een stevige duw.
FOTO BELGA Trossard ligt geveld na een stevige duw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium