Het Belang van Limburg

Postbode laat 500 kiesbrieve­n verdwijnen

- Hanne DE BELIE

KORTESSEM - Een postbode heeft in Kortessem 500 oproepings­brieven voor de verkiezing­en laten verdwijnen. “Er was een reeks brieven achtergebl­even op dezelfde ronde”, vertelt Barbara Van Speybroeck van bpost. De postbode is meteen ontslagen.

Op 14 oktober vinden de gemeenteen provincier­aadsverkie­zingen plaats en de oproepings­brieven zouden intussen overal in de bus moeten zitten. Alleen in Kortessem: daar was afgelopen week even paniek omdat 500 inwoners nog geen brief ontvangen hebben. “We kregen verschille­nde meldingen van inwoners”, vertelt burgemeest­er Tom Thijsen van Kortessem. “We hebben contact opgenomen met bpost en ze hebben toegegeven dat één van de postbodes zijn werk niet goed gedaan heeft.”

Ontslag

De adressen van de inwoners die geen oproepings­brief ontvangen hebben, bleken allemaal op de ronde van dezelfde postbode te liggen. “De postbode heeft vrijdag bekentenis­sen afgelegd”, vertelt Barbara Van Speybroeck van bpost. “Voor ons is dat klaar en duidelijk: dit gedrag tolereren wij niet. De ontslagpro­cedure is ingezet en er is een politieond­erzoek gestart. Het is vooralsnog niet duidelijk of het over meer post dan de kiesbrieve­n gaat. Ook de beweegrede­nen van de postbode zijn niet duidelijk. Dat zal het onderzoek verder moeten uitwijzen.”

Speciale bedeling

“De achterligg­ende reden kennen we niet”, zegt ook burgemeest­er Thijsen. “We hebben een strafklach­t tegen bpost overwogen, maar uiteindeli­jk hebben we een regeling getroffen. Ze hebben vrijdag meteen een speciale bedeling gedaan zodat onze inwoners hun kiesbrief alsnog ontvangen hebben. Wie zijn brief maandag nog niet heeft, kan telefonisc­h contact opnemen met het onthaal van ons gemeentehu­is. Ze hebben de postbode ook op non-actief gezet. Bpost heeft zijn verantwoor­delijkheid opgenomen.”

 ?? FOTO HBVL ?? De postbode die de oproepings­brieven liet verdwijnen, is ontslagen.
FOTO HBVL De postbode die de oproepings­brieven liet verdwijnen, is ontslagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium