Het Belang van Limburg

“Al 14 jaar zet ik 55 euro aan de kant voor Petter”

-

HAMONT-ACHEL - Onverwacht­e medische kosten voor een huisdier kunnen erg oplopen. Sommige baasjes sluiten voor hun hond zelfs een ziekteverz­ekering af. Hilde Borghoms (62) uit Hamont-Achel schrijft maandelijk­s 55 euro over op de spaarreken­ing van haar hond Petter. “Al veertien jaar. Moest er iets met hem gebeuren, kan ik die reserve aanspreken.”

“Ik ben veertien jaar geleden op het idee gekomen om te sparen voor mijn hond. Mijn vorige hond had terminale kanker, we konden hem jammer genoeg niet redden. Daarna besloot ik een straathond uit Spanje te adopteren, Petter. Voor hem heb ik nu al een aardige som bijeengesp­aard.”

Hilde heeft geen kinderen, voor haar is Petter een goede vriend, zelfs een familielid. Hij wordt sowieso verwend, dat bewijst het dierenspee­lgoed in de tuin. “Dat sparen doe ik voor als hem iets overkomt. Een ingreep bij een hond kan snel peperduur worden. En plots 1.000 euro ophoesten, dat is niet altijd evident”, zegt ze terwijl ze Petter een balletje toewerpt.

Verzekerin­g

Een ziekteverz­ekering afsluiten voor haar huisdier, wat tegenwoord­ig erg populair is, ziet Hilde niet zitten: “Ik vertrouw dat niet. Die verzekerin­gen zijn niet goedkoop en dan blijken ze toch niet voor alle kosten op te draaien. Met de rekening van Petter hoef ik daar niet mee in te zitten.” Hilde maakt zich voorlopig nog niet veel zorgen over Petter. “Hij is amper 2,5 jaar en kerngezond.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Hilde en Petter.
Foto DICK DEMEY Hilde en Petter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium