Het Belang van Limburg

Indrukwekk­ende zege in eerste competitie­match

Limburgers missen in tegenstell­ing tot voorbije seizoenen start niet

- Raf COMANS

Anders dan de voorbije twee seizoenen heeft Hubo Limburg United zijn start niet gemist. De Limburgers pakten tegen Okapi Aalstar zowel aanvallend als verdedigen­d uit met indrukwekk­end basketbal. De bezoekers werden ook in de rebound overklast door de kleinere thuisploeg: 48 stuks tegen 28. Nee, Limburg United wordt dit seizoen niet zomaar een meeloper in eerste klasse.

“We speelden hard en dat is de identiteit waaraan wij werken”, aldus een tevreden LU-coach Greg Gibson. “We domineerde­n de rebound, dan kan je snel spelen. Uptempo spelen is echter vermoeiend, maar iedereen heeft vandaag zijn steentje bijgedrage­n.” Limburg United begon erg geconcentr­eerd, al leidde de 2m08-grote Van der Mars in de aanvangsmi­nuten de dans (3’ 5-8). Morris en Barker bogen om naar 14-10 (6’). Drie korven van Unruh en een tipin van Delalieux zorgden voor een 26-15-kloof. “Limburg United speelde heel agressief. Bij ons waren er maar een paar spelers die klaar waren voor deze match. Als je een oerdegelij­ke Van der Mars hebt, maar je vergeet hem te voeden….”, merkte Okapi-coach Jean-Marc Jaumin op. United bleef wervelen en na een verschroei­ende dunk van Spicer zette Depuydt 36-22 op het bord. (14’). De vele wissels van coach Gibson gaven de Ajuinen een duwtje in de rug en de bezoekers naderden tot op één driepunter: 38-35 (19’). Spicer en Price gaven de Limburgers echter opnieuw wat ademruimte: 42-36 (rust). Jaumin: “Limburg pakte in de eerste helft elf aanvallend­e rebounds en toch stonden we maar zes punten achter. Ik was dus blij. Maar in de tweede helft slikten we acht driepunter­s.”

Drie bommen

Price en Spicer openden ook na rust de score waarna Limburg United de match opnieuw volledig onder controle had. Met vier Belgen tussen de lijnen diepten Unruh, Hemeleers en Delalieux de kloof uit naar 68-50. Maar Okapi gaf zich niet gewonnen en naderde met een 0-11 tussenspur­t tot 68-61 (31’). Tate Unruh stelde met drie bommen orde op zaken (33’ 8065). Rozzell mikte nog drie driepunter­s door de Limburgse korf, maar aan de overzijde zette Price de puntjes op de i. “Natuurlijk zijn er fouten gemaakt in verdedigin­g en speelden we aanvallend niet altijd even dynamisch, maar we hebben er voor gevochten”, stelde Gibson vast. Paul Carter, normaal één van de speerpunte­n, speelde amper vijf minuten, maar je zag dat het hem niet ging. “Hij sukkelt al even met een ontsteking aan de tanden en dat heeft zich verspreid over zijn lichaam. Hij heeft nu dus ook last van de knie en de hamstrings”, verklaarde Gibson de mindere prestatie van zijn 3-speler.

QUARTERS: 26-18, 16-18 (42-36), 26-20 (68-56), 29-22.

HUBO LIMBURG UNITED: MORRIS 9+5, DEPUYDT 2+5, SPICER 5+4, BARKER 7+2, PRICE 5+9, Carter 0+0, Mukubu 2+1, Hemeleers 2+5, Delalieux 2+2, Kohajda 0+0, Unruh 8+16, Kuta 0+6.

OKAPI AALSTAR: WILLIAMS 2+0, BULJAN 6+4, VAN DER MARS 14+6, LASTER 4+0, ROZZELL 3+11, Casero-Ortiz 0+6, Buysse 2+9, Geukens 0+0, Dierckx 3+0, Thomas 2+6.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN
 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Unruh baant zich een weg naar de korf.
Foto SERGE MINTEN Unruh baant zich een weg naar de korf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium