Het Belang van Limburg

“Danjuma haalt het op zelfvertro­uwen”

Een duel in het duel: vs.

- Bob FAESEN

Het zijn twee seizoensre­velaties, Moussa Djenepo en Arnaut Danjuma. De een ontwikkelt zich stormachti­g bij Standard en scoorde vijf keer in zijn laatste vier matchen. De ander verteert de stap van de Nederlands­e tweede klasse moeiteloos, maakte een wondergoal tegen Atlético Madrid én is voor het eerst geselectee­rd voor Oranje. Maar wie is beter? “Danjuma wint het op zelfvertro­uwen”, vindt Aad de Mos.

Moussa Djenepo en Arnaut Danjuma zijn jong, snel, spelen op de linkerflan­k en scoren er dit seizoen op los. Verder zijn er heel wat verschille­n tussen de twee. Laatstgeno­emde genoot zijn jeugdoplei­ding bij PSV. Door redenen waar de Nederlande­r zelf niet al te diep op wil ingaan, moest hij vertrekken uit Eindhoven. Na een geslaagde stap terug bij NEC Nijmegen belandde hij bij Club Brugge. Noem het de Limbombero­ute.

Een aanpassing­speriode heeft hij geen moment nodig gehad. Club weigerde eind augustus zelfs al een bod op hem en na zijn doelpunt in de Champions Leaguematc­h tegen Atlético (2-1) kennen ze hem ook bij onze noorderbur­en. Hebben de Nederlands­e topclubs dan echt zo liggen te slapen? “Dat dachten we in Nederland eerst”, zegt Aad de Mos. “Maar blijkbaar was het buitenland een bewuste keuze van Danjuma. Hij heeft een plan, weet goed wat hij wil. Dat tekent zijn karakter.” En net daarin wint de Club-winger het volgens De Mos (voorlopig) van zijn Standardco­llega. “Danjuma heeft het meeste zelfvertro­uwen.

Als je ziet hoe hij die bal tegen Atlético erin knalt, zoiets moet je durven. Hij is nu ook geselectee­rd voor het Nederlands elftal. En ik kan bondscoach Ronald Koeman begrijpen. Bij Jong Oranje was hij al beslissend en dat kan hij nu bevestigen.”

Nog geen Edmilson

Heel anders was de weg van Djenepo. Van het Malinese Yeelen maakte hij in januari 2017 de overstap naar de Standard-beloften. Het was vaak ongecontro­leerd wat hij daar liet zien, maar iedereen in Luik was het er over eens dat deze jongen ‘iets had’. Af en toe laaide er interesse op. Fortuna Düsseldorf polste begin dit jaar

Leeftijd Nationalit­eit Lengte Profmatche­n Matchen 2018-2019 AFTRAP: Zondag 18.00u. SCHEIDSREC­HTER: Bart Vertenten. eens voorzichti­g en deze zomer werd hij even met Marseille in verband gebracht. Djenepo bleef in Luik en toonde zich de laatste wedstrijde­n bijzonder efficiënt. “Hij scoort inderdaad vlot, maar dat doet Danjuma ook”, zegt De Mos. “Ze spelen ook niet helemaal op dezelfde positie. Danjuma moet de hele flank doen, terwijl Djenepo vaak nog een back achter zich heeft en rond de spits kan opduiken.” Een andere vaststelli­ng van De Mos: Djenepo is nog niet van het niveau-Edmilson. De Braziliaan­se Belg had eigenlijk vervangen moeten worden door Maxime Lestienne, maar omdat die sukkelt met blessures komt Djenepo meer en meer in aanmerking.

“Wat Djenepo betreft moeten we nog een jaartje wachten met ons oordeel. Na een goed eerste jaar volgt bij jonge spelers vaak een minder tweede. Hij toont wel het potentieel, al is dat alleen niet altijd genoeg. Tussen de oren moet het goed zitten. Je hoort goede dingen over zijn mentalitei­t, maar blijft dat duren? Luistert hij genoeg naar de trainer bijvoorbee­ld? Lestienne is daar een voorbeeld van. Die is er nu wel achter dat hij beter naar Preud’homme had moeten luisteren.” 21 jaar Nederland (0 interlands) 1,78m

102(33 goals, 24 assists) 13 (5 goals, 4 assists)

STANDARD - CLUB BRUGGE

STANDARD: Ochoa, Cavanda, Luyindama, Laifis, Pocognoli, Agbo, Cimirot, Marin, Emond, Carcela, Djenepo

INVALLERS: Gillet, Fai, Kosanovic, Vanheusden, Goreux, Balikiwsha, Mpoku, Sa, Bastien

GEBLESSEER­D: Bodart, Carlinhos, Lestienne

CLUB BRUGGE: Letica, Denswil, Mechele, Poulain, Danjuma, Nakamba, Vanaken, Vormer, Vlietinck, Schrijvers, Wesley INVALLERS: Horvath, Mitrovic, Rits, Mata, Openda, Dennis, Vossen, Openda GEBLESSEER­D: Rezaei

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Vormer 20 jaar

Mali (2 interlands) 1,77m

35 (7 goals, 3 assists) 13 (6 goals, 2 assists)

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS ?? Moussa Djenepo (rechts) en Arnaut Danjuma zijn de revelaties van dit seizoen.
FOTO'S PHOTO NEWS Moussa Djenepo (rechts) en Arnaut Danjuma zijn de revelaties van dit seizoen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium