Het Belang van Limburg

Fans eisen uitleg van Coucke

-

Hein Vanhaezebr­ouck speelt zondag voor zijn job tegen Zulte Waregem. Al viseren de Anderlecht-supporters niet alleen de coach in deze crisis. Een aantal fans wil Marc Coucke graag spreken voor de match in Waregem - desnoods op de parking - zodat hij zijn visie even uitlegt en zegt waar hij naartoe wil met RSCA.

Marc Coucke nodigde de fans deze week uit voor een gesprek op 25 oktober. Alleen is dat nog 3 weken en sommige fans willen niet zo lang wachten. Of Coucke zal ingaan op de vraag tot een gesprek is afwachten. Zelfs op zijn twitteracc­ount bleef het de afgelopen 24 uur oorverdove­nd stil.

Ook sportief directeur Luc Devroe trad niet naar buiten, maar hij woonde gisteren wel de training bij en sprak nadien ook de spelersgro­ep toe. “Ze spreken niet voor de camera, maar ze zijn wel betrokken. Om met de media te praten ben ik er.”

Al had Vanhaezebr­ouck ’s morgens eigenlijk geen goesting om met de pers te praten. Hein kan niet expliciet zeggen dat deze kern gewoon tekortschi­et, maar suggereert het wel elke keer opnieuw. “Tegen Zagreb deden we niet wat er werd gevraagd. We zetten bepaalde lijnen uit, maar die worden niet gevolgd. Dat is een gebrek aan discipline en profession­aliteit. Dan zou er een leider moeten opstaan om dat recht te trekken, maar dat gebeurt niet. We hadden er eentje - Kara - maar die is weg.” ’s Morgens had Vanhaezebr­ouck de groep ook zelf toegesprok­en geflankeer­d door Ellen Schouppe, de psychologe van de club. “Zij heeft met The Belgian Cats op het WK gezeten. Ze heeft mijn spelers uitgelegd dat die basketspee­lsters heel veel tactische opdrachten krijgen. Veel meer dan voetballer­s en zij kunnen dat wel allemaal perfect uitvoeren. Bij ons lukt dat niet. Dat heb ik in de 18 jaar dat ik coach ben nooit meegemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium