Het Belang van Limburg

“Leren uit onze fouten”

SCOTT BITSINDOU is pijnlijke strafschop en rode kaart in Roeselare nog niet vergeten

- Piet DINGENS

Zaterdag om 17.00u is Lommel gastheer voor RSV Roeselare: een clubnaam die nog zure oprispinge­n veroorzaak­t bij middenveld­er Scott Bitsindou. “Ik kreeg ginds bij een 0-2 tussenstan­d een omstreden penalty tegen”, kijkt hij hoofdschud­dend terug. “Het kostte me ook de uitsluitin­g en een schorsing tegen OHL. En de ploeg hoogstwaar­schijnlijk de zege.”

De wij hebben niets te verliezen, maar alles te winnen-filosofie heeft Lommel SK in deze competitie nog geen windeieren gelegd. Het team van Tom Van Imschoot boekte onder meer knappe zeges op het Kiel en in Mechelen. Maar de competitie in

1B is sinds jaar en dag voer voor psychologe­n. Na het thuisverli­es tegen datzelfde Mechelen staat Lommel nu niet eerste, maar... zesde. Nog frappanter: de eerste zes in het klassement zijn door amper één puntje gescheiden.

“Dit bewijst dat vrijwel alle ploegen ontzettend aan elkaar gewaagd zijn”, is Bitsindou niet geneigd om een gokkantoor binnen te stappen. “Elke Lépicier (voet), Dufour (hamstring) en Van Kessel (knie) zijn out, Schmisser is geschorst.

SELECTIE: Biebauw, Kocabas, Borry, Van Acker, Yagan, Semedo, De Smet, Godwin, Damman, Zolotic, van der Weg, Gravenberc­h, Samyn, Aoulad, Rajsel, Van Cauwenberg­e, Kompany, Lentz, Camargo

VORMPEIL ROESELARE Roeselare - Tubeke 2-1 OH Leuven - Roeselare 0-2 Union - Roeselare 2-0 Roeselare - Beerschot-Wilr. 2-1 Roeselare - Lommel 2-2

WINST WINST VERLIES WINST GELIJK

KV MECHELEN OH LEUVEN

week kijk je verbaasd op van de uitslagen. Het niveau van de ploegen is ook erg hoog, vind ik.” Het is nu wel zo dat Lommel straks op een kruispunt staat. Het resultaat tegen de West-Vlamingen bepaalt de richting die ingeslagen wordt. Winst betekent dat Bitsindou en co zich handhaven in de voorste gelederen. Bij verlies moet er al voorzichti­g naar beneden gekeken worden. Kent de pientere voetballer het Engelse gezegde: Fly like an eagle or scratch with the chickens?

“Ik begrijp de betekenis (lacht). Ik heb ook veel liever dat mijn ploeg een hoge vlucht neemt dan dat ze over de bodem scharrelt. Maar aan speculatie­s heb je niets. De eerstvolge­nde opdracht is voor mij de belangrijk­ste. Daar moeten we ons als team op focussen. We spelen altijd en overal om te winnen, maar misschien blijkt uit het spelverloo­p wel dat een gelijkspel ook geen slecht resultaat is.” De boomlange Brusselaar is een wapen in de lucht en met zijn uitschuifb­are benen smoorde hij dit seizoen al veel aanvallen van de tegenparti­j in de kiem. Vorige week ging hij tegen Mechelen wel kopje onder met de rest. Wat hebben hij en zijn ploegmaats uit die wedstrijd geleerd?

“Dat duel maakte vooral duidelijk dat Lommel geen recht heeft op een mindere dag. (beslist) Dat meen ik echt, hoor. We waren tegen Mechelen niet scherp genoeg, niet precies genoeg. We zakten te fel in en stapelden de slordighed­en op. Dat betaal je tegen zo’n sterke tegenstand­er, die meer mogelijkhe­den heeft dan wij, cash. Ik steek zeker ook de hand in eigen boezem, was over mijn prestatie absoluut niet tevreden. Ik krijg hier veel vertrouwen, van de technische staf, van mijn ploegmaats. Dan wil je daar heel graag iets voor teruggeven. Die nul-drie deed pijn.”

Na die schuldbewu­ste ontboezemi­ng tovert hij weer een stralende glimlach tevoorschi­jn en fonkelen zijn ogen opnieuw. Shit happens, so what?

“Als we uit deze nare ervaring de juiste lessen trekken, komt het weer goed. Een Lommel op zijn best kan het Roeselare erg moeilijk maken. Want dat we mentaal sterk staan en een hecht blok kunnen vormen, hebben we al vaker bewezen.”

3 0

KV Mechelen won gisteravon­d met 3-0 van OH Leuven. Schoofs (26’), Engvall (30’) en Togui (51’) zorgden voor de doelpunten. KV Mechelen staat nu alleen op kop, OHL is laatste.

ZATERDAG 06-10-18

17.00 Lommel SK - Roeselare Mesotten Ben

20.30 Beerschot-Wilrijk - Tubeke Vermeire Jordy

ZONDAG 07-10-18

16.00 Union - Westerlo Pirard Quentin 1 KV Mechelen 2 Union

3 Westerlo 4 Roeselare 5 Beerschot-Wilrijk 6 Lommel SK 7 Tubeke

8 OHL 9 8 8 8 8 8 8 9 4 4 4 3 3 3 1 1 2 3 3 2 2 2 4 5 3 1 1 3 3 3 3 3 15-8 15 13-8 13 14-12 13 11-10 12 11-11 12 12-14 12 10-13 6

8-18 6

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Scott Bitsindou: “Het niveau in 1B is erg hoog.”
Foto DICK DEMEY Scott Bitsindou: “Het niveau in 1B is erg hoog.”
 ?? Foto PHN ?? Laurens Paulussen.
Foto PHN Laurens Paulussen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium