Het Belang van Limburg

Paulussen naar SK

Speler zat op zijspoor bij KV Mechelen

- Piet DINGENS

Lommel SK verzekerde zich vrijdag van de diensten van Laurens Paulussen. De 28-jarige rechtervle­ugelverded­iger (hij kan ook als defensieve middenveld­er uitgespeel­d worden) heeft een verleden bij Waasland-Beveren, Westerlo en KV Mechelen. Bij deze laatste club werd zijn contract niet verlengd, waardoor hij als vrije speler aangetrokk­en kon worden.

De Antwerpena­ar onderteken­de aan de Gestelsedi­jk een contract voor een seizoen, met optie op een tweede.

“Ik weet dat ik bij een mooie club terechtgek­omen ben”, lacht hij. “Met Henkens en Claes speelde ik nog samen in Mechelen. En Lommel doet het dit seizoen echt goed.” Paulussen weet natuurlijk dat de concurrent­ie in Noord-Limburg ook niet van de poes is. “Ik heb de voorbije maanden mijn conditie zo goed mogelijk op peil gehouden, maar het ontbreekt me momenteel aan matchritme”, knikt hij. “De eerste wedstrijdj­es zullen bij de beloften zijn en dan zien we wel. Gezonde concurrent­ie in de groep is voor iedereen goed.”

Fout rood in Genk

Paulussen beseft donders goed dat hij in een razend spannende competitie beland is. “De meeste ploegen zijn elkaar zeker waard. En daar hoort Lommel ook bij. Het niveau in 1B is heel hoog. Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe avontuur”, aldus Paulussen, die in 2016 bekend werd bij het grote publiek, nadat hij tijdens KRC Genk-KV Mechelen rood kreeg van ref Wouters, terwijl ploegmaat Rits de bal met de hand uit doel sloeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium