Het Belang van Limburg

Mechele debuteert, Kabasele en Denayer weer internatio­nal

MARTINEZ denkt al aan volgende generatie verdediger­s

- Ludo VANDEWALLE

Voor de interlands tegen Zwitserlan­d en Nederland heeft bondscoach Roberto Martinez één debutant opgeroepen: Brandon Mechele. Naast de centrale verdediger van Club Brugge keren nog twee oude bekenden uit de defensie terug in de selectie. Christian Kabasele (27) en Jason Denayer (23). Deels noodgedwon­gen, deels met het oog op de toekomst.

Recordinte­rnational Jan Vertonghen moest afhaken met een hamstringb­lessure en Leander Dendoncker, wekelijks naast de selectie bij Wolverhamp­ton, is een bron van zorgen. Martinez riep hem daarom niet op.

“Voor mij blijft hij een toekomst bij de Rode Duivels behouden”, zegt Martinez. “Hij heeft alles wat we in de nationale ploeg nodig hebben. Maar hij moet ook weten dat er concurrent­ie is van spelers die wel spelen. De volgende weken worden belangrijk voor hem.”

Martinez maakt van de nood een deugd en denkt al aan een toekomstig­e defensie. Wanneer Vertonghen (31), Vincent Kompany (32) en Thomas Vermaelen (32) buiten strijd zijn of het gewoon niet meer aankunnen.

“Dit was een mogelijkhe­id om die jongere centrale verdediger­s op te roepen”, aldus de bondscoach. “Denayer zit in zijn meest constante periode sinds ik bondscoach ben. Hij speelt bij Lyon heel goed, ook tegen topspelers zoals hij deed in de Champions League tegen Manchester City en Shakhtar. Hij is sterk één-tegen-één. Kabasele kennen we al langer heel goed. Hij speelde al elke minuut voor Watford in een toch moeilijke competitie zoals de Engelse. Mechele presteert al zestien maanden op een hoog niveau. Hij groeit als voetballer en het systeem dat we bij de Rode Duivels spelen is hetzelfde als bij Club Brugge. ”

Dankzij Zepperen

en STVV

Aan de selectie van die laatste zit nog een Truiens tintje. Toen Mechele begin 2017 op een zijspoor beland was bij Club Brugge werd hij uitgeleend aan STVV. Terwijl hij na de training op een appartemen­tje in Zepperen tot rust kon komen, groeide hij onder de vleugels van Ivan Leko meteen uit tot een belangrijk­e pion. “Ik heb er vertrouwen opgedaan”, weet Mechele over die periode te vertellen. “Maar ik heb er vooral leren ontspannen. Vroeger was het van: Dit mag niet en dit kan niet. Nu heb ik dat niet meer.”

DOEL: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Wolfsburg), Matz Sels (Straatsbur­g)

VERDEDIGIN­G: Toby Alderweire­ld (Tottenham),Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Dedryck Boyata (Celtic), Brandon Mechele (Club Brugge), Jason Denayer (Lyon), Christian Kabasele (Watford)

MIDDENVELD: Thomas Meunier (PSG), Timothy Castagne (Atalanta), Axel Witsel (Borussia Dortmund), Dennis Praet (Sampdoria), Marouane Fellaini (Man. United), Youri Tielemans (AS Monaco), Hans Vanaken (Club Brugge), Yannick Carrasco (Dalian Yinfang), Nacer Chadli (AS Monaco)

AANVAL: Dries Mertens (Napoli), Thorgan Hazard (Mönchengla­dbach), Romelu Lukaku (Man. United), Michy Batshuayi (Valencia), Eden Hazard (Chelsea)

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Brandon Mechele, die zich in 2017 heruitvond bij STVV, is er voor het eerst bij.
FOTO ISOSPORT Brandon Mechele, die zich in 2017 heruitvond bij STVV, is er voor het eerst bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium