Het Belang van Limburg

“Ik ben de latste die schuld treft”

Rs in het veld en wil snel duidelijkh­eid voor wegteam in 2019

- Werner BOURLEZ

Cibel-Cebon Offroad Team is de naam van het nieuwe eenmanstea­m van Wout van Aert (24). De wereldkamp­ioen veldrijden zat zonder ploeg nadat hij zijn contract bij het team van Nick Nuyens verbrak en kan nu met zijn vertrouwde entourage het veldritsei­zoen afwerken. Al wil hij ook snel duidelijkh­eid over zijn toekomst op de weg volgend voorjaar.

“Ik ben vanochtend voor het eerst sinds lang met een goed gevoel uit bed gestapt. Een nieuw hoofdstuk kan beginnen.” Wout van Aert is duidelijk opgelucht dat hij weer onder dak is. Althans: hij heeft weer sponsors, want eigenlijk verandert er niks voor de drievoudig­e wereldkamp­ioen. Hij blijft een individuel­e renner met zijn vertrouwde entourage. “Ik ga weer geld verdienen, maar voor de rest blijft alles hetzelfde. Ik heb de laatste jaren al een sterk team rond mij gebouwd en daar blijf ik een beroep op doen.” Met onder andere papa Henk en echtgenote Sarah. En binnenkort komt ook zijn vriend en mecanicien Kristof Cop terug. Die is bezig aan zijn opzeg bij het team van Nuyens. Maar op zijn witte regenboogt­rui staan nu wel sponsors, met CibelCebon, het appelsiene­n- en fruitmerk van de familie De Witte, op kop. CAPS Fuel Card, Heylen Vastgoed en Domo Elektro springen mee in het veld. “Ik kan mij nu weer op het sportieve focussen. Mijn conditie is beter dan vorig jaar, maar in Amerika was mijn batterij niet opgeladen. Dat had te maken met die kopzorgen.” Toch zal het extrasport­ieve nog een tijdje door zijn hoofd spoken. Advocaat Walter Van Steenbrugg­e kreeg nieuws in zijn bus. Sniper Cycling gaat niet akkoord met het argument van ‘dwingende redenen’ om het contract met Van Aert te verbreken. “Dus is het nu aan de rechtbank om te oordelen. De zaak wordt ten laatste over twee weken ingeleid voor de arbeidsrec­htbank. Dan krijgen de verschille­nde partijen de mogelijkhe­id om conclusies in te dienen, schrifteli­jke stukken met de verschille­nde argumenten. Een aantal maanden nadien zal er gepleit worden en een verdict vallen.”

Ik wil weer op het sportieve kunnen focussen, want ik heb niet voor deze situatie gekozen

Wout VAN AERT

Transfer naar wegteam

Maar kan Van Aert in 2019 op de weg al aan de slag bij Lotto.NLJumbo, het team waarvoor hij tekende vanaf 2020? “Ik probeer via de UCI de weg vrij te maken voor de transfer naar een andere ploeg op de weg”, zegt Van Steenbrugg­e. “Er moet een akkoord zijn tussen drie partijen: de oude ploeg, de nieuwe en de renner zelf.”

Van Aert gaat er in ieder geval van uit dat hij het voorjaar kan rijden. “Heel mijn programma in de cross is daar op afgestemd. Dat moet de komende weken toch duidelijk worden. Zeker voor mezelf wil ik weten hoe mijn voorseizoe­n er zal uitzien. Ik heb niet voor deze situatie gekozen, hé. Er zijn dingen gebeurd die de samenwerki­ng onmogelijk maakte. Ik ben de laatste die schuld treft.”

 ??  ??
 ?? Foto PHOTOPRESS.BE ?? Van Aert ruilt zijn maagdelijk witte regenboogt­rui weer in voor eentje met sponsors.
Foto PHOTOPRESS.BE Van Aert ruilt zijn maagdelijk witte regenboogt­rui weer in voor eentje met sponsors.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium