Het Belang van Limburg

Menten wil vorm etaleren op onverharde wegen

-

Milan Menten (Sport Vlaanderen-Baloise) keert zondag in Parijs-Tours terug naar de koers waarin hij vorig jaar nog op het podium stond. Bij de beloften welteverst­aan, en dat in het gezelschap van twee gouwgenote­n: winnaar Jasper Philipsen en nummer drie Gerben Thijssen. Dit jaar maakt Menten, samen met Amaury Capiot, deel uit van het profpeloto­n dat in de finale nadrukkeli­jk onverharde wegen opzoekt.

“Als het zondag regent en er wind staat, verwacht ik me aan een lastige dag”, zegt Menten, die aan een knap najaar bezig is met vijfde plaatsen in de Famenne Ardenne Classic en Parijs-Bourges. “Zeker als het onverhard er nat bijligt, speelt dat in mijn kaart”, meent Menten. “Ik deed namelijk vijf jaar aan veldrijden vooraleer ik vol voor de weg koos. De zin om er iets moois van te maken is groot. Desnoods spreek ik de allerlaats­te krachten aan die nog in mijn lijf zitten. Na Parijs-Tours wachten immers nog maar twee opdrachten: de Tacx Pro Classic in Zeeland en de Sluitingsp­rijs PutteKapel­len.”

Niet alleen sprintersf­eestje

De traditione­le waaier- annex sprintersk­oers is door de koerswijzi­ging voltooid verleden tijd. Na de open vlakte van Beauce waar de wind vrij spel heeft, wil de organisati­e aanvalspog­ingen uitlokken door het toevoegen van enkele

onverharde wegen dwars door een aantal wijngaarde­n. Bovendien wordt er regen voorspeld. De finish in Tours ligt nog altijd op de vertrouwde Avenue de Grammont, waar Philippe Gilbert in 2008 en 2009 het zegegebaar mocht maken. De Ardennees voert zondag de troepen van Quick Step Floors aan. Overige kanshebber­s op de zege zijn Walscheid (Team Sunweb), ex-winnaar Wallays, Greipel (Lotto Soudal), Naesen (AG2R), Démare (Groupama-FDJ), Groenewege­n (LottoNL-Jumbo), Laporte (Cofidis), Vanmarcke (EF Education First) en de afscheidne­mende Chavanel (Direct Energie).

Zondag vanaf 15 uur op EEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium