Het Belang van Limburg

Teuns en Hermans starten als kopman

-

Zaterdag vindt in en rond Bologna de 102de editie van de Ronde van Emilia plaats. Op het pittige parcours starten Dylan Teuns (BMC) en Ben Hermans (Israel Cycling Academy) als kopman.

Het venijn zit ’m duidelijk in de staart. In volle finale moeten de renners vijfmaal de steile San Luca overwinnen. De klim, die net buiten het centrum van Bologna ligt, overbrugt in twee kilometer meer dan 200 hoogtemete­rs, wat resulteert in een gemiddeld stijgingsp­ercentage van 10,8 procent. Cijfers die wat doen denken aan de steile slotklim op het WK, met dit verschil dat de steilste strook ditmaal geen 28 maar 16 procent aantikt.

Gemotiveer­de Teuns

Van Limburgse zijde komen twee WK-geselectee­rden aan de start: Dylan Teuns (BMC) en Ben Hermans (Israel Cycling Academy). Beide heren zullen starten als kopman, al moet Teuns die status wel delen met Damiano Caruso en Alessandro De Marchi. “Ik kijk uit naar de Italiaanse eendagskoe­rsen die voor de deur staan”, zegt Teuns, die na Emilia nog start in Milaan-Turijn, Gran Piëmonte en de Ronde van Lombardije. “Vorig jaar had ik hier goede benen, maar kon ik door een mechanisch defect geen resultaat rijden. Op papier moeten de aankomsten van Emilia en Milaan-Turijn (bovenop Superga, nvdr.) me liggen. Zo laat op het seizoen is het gevoel alleszins nog goed.” Concurrent­ie mogen Teuns en Hermans vooral verwachten van Romain Bardet (AG2R), Michael Woods (EF Education First) en Gianni Moscon (Team Sky), respectiev­elijk tweede, derde en vijfde op het WK.

Zaterdag vanaf 15 uur op Eurosport 1

 ?? FOTO PHN ??
FOTO PHN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium