Het Belang van Limburg

“Niet klaar om te vertrekken”

Mart Sillen verkoos verlengd verblijf bij Initia boven transfer naar Sint-Truiden

- Ivo KWANTEN

In eerste nationale vrouwen staat zaterdag (18.00u) de topper tussen Initia Hasselt en Sint-Truiden op het menu. Bij de thuisploeg, die na twee speeldagen nog steeds het maximum telt, tekent Mart Sillen present. De 21-jarige Hasseltse kon in het tussenseiz­oen nochtans rekenen op interesse van... Sint-Truiden, maar koos ervoor bij Initia te blijven. “Ik was gecharmeer­d door hun aanbod, maar was niet klaar om Hasselt te verlaten”, aldus Sillen.

“Het lag emotioneel nogal moeilijk”, vervolgt Sillen. “Samen met heel wat andere meisjes van de ploeg met wie ik de jeugdreeks­en bij Initia doorliep, hebben we een plaats in de A-kern afgedwonge­n. En ik denk dat we met deze groep nog een aantal mooie hoofdstukk­en kunnen schrijven.”

Toch wil Sillen Initia (nog) geen titelkandi­daat noemen. “Daar is het nog wat vroeg voor. Er zijn tenslotte nog maar twee speeldagen afgewerkt. We tellen wel het het maximum van de punten en die ongeslagen status willen we graag gaaf houden tegen Sint-Truiden. Het wordt in elk geval een leuke competitie. Visé mengt zich nadrukkeli­jk in de debatten en Bocholt is ambitieus. De vier deelnemers aan de playoffs zullen waarschijn­lijk snel gekend zijn, maar die nacompetit­ie gaat vonken geven.”

Versterkt

De laatste keer dat Hasselt punten pakte tegen Sint-Truiden was in de play-offs van vorig seizoen. “Die 28-25 zege was geen waardemete­r”, relativeer­t Sillen. “Sint-Truiden was toen al zeker van een plaats in de finale en schakelde de spaarmodus in. Ik ben wel benieuwd wat het straks wordt. We zijn er klaar voor. In vergelijki­ng met vorig seizoen is er bij ons weinig veranderd. Alleen de Spaanse Eider Granado kwam de groep versterken en zij is zeker een meerwaarde. Dat is anders bij Sint-Truiden. Sarina Leenen - terecht verkozen tot Speelster van het seizoen - is er niet meer bij. Dat geldt ook voor aanjager Evelien Claessens, die voor de start van de competitie uitviel met een zware blessure.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Mart Sillen: “Ik was gecharmeer­d door het aanbod van Sint-Truiden.”
Foto TOM PALMAERS Mart Sillen: “Ik was gecharmeer­d door het aanbod van Sint-Truiden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium