Het Belang van Limburg

“Ik heb helemaal geen spijt”

Benjamin Van den Ackerveken brak zijn woord bij THES en koos voor FC Luik

- Kristof JACOBS

Veel later dan voorzien staat Benjamin Van den Ackerveken (23) vanavond dan toch op het veld in Tessenderl­o, zij het bij de tegenparti­j. De centrale verdediger brak eind vorig seizoen zijn woord bij THES en koos uiteindeli­jk voor reeksgenoo­t FC Luik. Op sportief vlak blijkt het vooralsnog niet de beste keuze, want de Luikenaars misten hun start compleet met een twee op vijftien.

Van den Ackerveken was vorig jaar een van de transferta­rgets van THES. Begrijpeli­jk, want de verdediger had zijn jeugdoplei­ding bij Standard, speelde bij de nationale U15 tot U18 met onder andere Siebe Schrijvers en Pieter Gerkens én was na de financiële problemen bij ASV Geel (waar hij drie jaar voetbalde) op zoek naar een nieuwe club. Beide partijen kwamen tot een mondeling akkoord, maar de transfer sprong nog af.

“Er was inderdaad contact met THES, maar ik vond dat het te lang duurde vooraleer de handtekeni­ng gezet werd”, zegt Benjamin . “Ik had schrik dat ze uiteindeli­jk een andere speler zouden binnenhale­n. Toen kwam Luik met een mooi voorstel en heb ik toegehapt. Enerzijds is het een pak dichter bij mijn woonplaats Flémalle, anderzijds kreeg ik er een profcontra­ct.”

De Luikenaars werden vóór het seizoen getipt als een titelfavor­iet, maar ze misten hun start compleet.

“De resultaten zijn voorlopig slecht, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goed komt. We hebben een zware maand september achter de rug, maar na de match tegen leider THES volgen de op papier mindere ploegen. Of ik gezien de huidige stand spijt heb dat ik niet bij THES zit? Het is jammer dat de transfer niet is doorgegaan, maar ik heb helemaal geen spijt. Ik zit nu met mijn hoofd voor honderd procent bij FC Luik.”

Rellen

Van den Ackerveken verwacht zaterdagav­ond wel een leuke match tussen twee voetballen­de ploegen en met twee enthousias­te supporters­groepen.

“Die rellen tegen RWDM geven een totaal verkeerd beeld van onze fans”, zegt hij. “Ze komen voor het voetbal en maken graag sfeer. Hopelijk kunnen we hen de drie punten schenken. Maar THES staat niet voor niks op kop. Ze scoren heel makkelijk. Aan ons om een goede organisati­e neer te zetten. Maar dat wil niet zeggen dat we enkel voor de nul gaan, met een punt schieten we niks op.” Voor Van den Ackerveken wordt het bovendien een blij weerzien met enkele ex-ploegmaats. “Met Christiaen­s (die werd binnengeha­ald na het afhaken van Van den Ackerveken, nvdr), Vanaken en Dries en Hulsmans speelde ik bij Geel en Spruyt ken ik van de nationale jeugd. Na de match kunnen we dus bijpraten, maar eerst die drie punten pakken (lacht).”

 ?? Foto HBVL ?? Benjamin Van den Ackerveken: “Luik is dichter bij huis en ik kreeg er een profcontra­ct.”
Foto HBVL Benjamin Van den Ackerveken: “Luik is dichter bij huis en ik kreeg er een profcontra­ct.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium