Het Belang van Limburg

“Zie het als grote uitdaging”

-

In tegenstell­ing tot zijn ploeg, die met één puntje en een doelpunten­saldo van -12 haar start volledig mistte, is het seizoen van Stijn Quintiens (foto) wél voortvaren­d begonnen. De rookie in het amateurvoe­tbal miste nog geen enkele minuut bij Heur-Tongeren.

“Toen ik in februari tekende, was er nog lang geen sprake van dat Heur-Tongeren kampioen zou worden”, zegt de ex-speler van eersteprov­incialers Herk en Zepperen Brustem. “Door die onverwacht­e titel heb ik dus twee stappen vooruit gezet. Ik wil er niet flauw over doen. Het is een groot verschil in niveau. In provincial­e kwam je ook goede ploegen tegen, maar altijd waren er wel ergens zwakke plekken. Dat heb je met de tegenstand­ers in deze reeks niet. Elke week kom je vijftien klassespel­ers tegen. Maar dat schrikt me niet af. Ik zie het als een grote uitdaging”, vervolgt de 24-jarige leerkracht LO, die beseft dat Heur-Tongeren met vijftien tegengoals en drie doelpunten de statistiek­en niet mee heeft. “De cijfers zijn wat ze zijn, al zijn ze extra aangedikt door die zesklapper tegen Spouwen-Mopertinge­n. We hebben ook al tegen ploegen gespeeld die allemaal de top vijf ambiëren. We gaan er in elk geval alles aan doen om het tij te keren.” Met slechts twee puntjes is City Pirates één van de geviseerde ploegen, al wil Quintiens nog niet zo ver gaan. “In deze fase is het nog veel te vroeg om al te tellen.” (matr)

HEUR-TONGEREN: Govoni (knie) en Camara (lies) zijn out.

DE KERN: Geenen, J. Vaelen, Dupain, Wagemans, Creemers, Vanderhove­n, Paulus, Vanheeswyc­k, Baccarella, Geraerts, Ketelslege­rs, Weckx, Baur, Legenvre, Magnetico. (matr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium