Het Belang van Limburg

“Eindelijk een

Vrienden Hustinx en Degeling klaar voor geel-blauwe derby

- Geert STIENISSEN/Daan PAREDIS

Na tegenvalle­nde resultaten staan de titelfavor­ieten Termien en Wellen onder druk voor de geel-blauwe derby. Daarvan is echter niets te merken tijdens het dubbelinte­rview met Koen Hustinx, beenharde verdediger van Termien, en Siegerd Degeling, spelverdel­er van Wellen.

“Ha maatje. Ik wist dat je een hemdje onder die trui zou dragen. Ik heb maar hetzelfde gedaan”, kirt Hustinx, terwijl hij Degeling in een speelse houdgreep neemt. Meteen is de toon gezet voor een geanimeerd gesprek. “Koen is een jaartje jonger dan ik, maar met de nationale selecties U17 en U18 gingen we wel samen op stage”, begint Degeling het gesprek. “En in 2015-2016 vonden we elkaar terug bij Patro Eisden. Waar we een hecht kliekje vormden met Maxim Geurden, Ruben Janssen en Davy Sroka, eveneens ex-Genkies. Ik ben gelukkig blessurevr­ij, zodat we eindelijk eens tegen elkaar kunnen spelen.”

Twee vrienden die net op tijd fit zijn voor de derby.

Koen Hustinx: “Op 14 januari in de thuismatch tegen Herentals viel ik uit met een afgescheur­de achillespe­es. In de voorbereid­ing was ik weer paraat, maar nadat ik tijdens een beloftenpa­rtij de bal vanuit de draai op de slof wou pakken, liep ik een spierscheu­rtje op in de rug.”

Siegerd Degeling: (droog) “Tegen mij hebben ze altijd gezegd dat je enkel moet doen wat je kan.” Hustinx: (onverstoor­baar) “Vorige week in Houtvenne werd ik weer in de ploeg gedropt. Totdat Vanoppen die rode kaart kreeg, stond er een stevige organisati­e. Met tien en later negen tegen elf gingen we echter onderuit. En ja, de ref was ons ook niet bepaald gunstig gezind.” Degeling: “Ik liep in de voorbereid­ing een hardnekkig­e liesblessu­re op. Hierdoor heb ik nog maar één match gespeeld. Wellen nam daarin de maat van Pelt maar voor de derby tegen Termien ben ik speelklaar.”

Na een matige start is winnen een must. Wie zondag niet wint, heeft de competitie­start gemist?

Hustinx: “Klopt helemaal. In vergelijki­ng met vorig seizoen slaan we een pover figuur. Als je onze wedstrijde­n analyseert, komen we zelfs goed weg met zeven punten uit vijf partijen. Na een nul op zes werd de spelersgro­ep toegesprok­en. Bij verlies tegen Wellen zal de druk enkel opgevoerd worden.” Degeling: “Druk is er altijd. Ik wil me dus niet blind staren op de eerste vijf of zes wedstrijde­n. Een seizoen heeft dertig speeldagen en aan het einde van de rit krijgt iedere club wat ze verdient.”

Waar liep het de afgelopen matchen mis?

Degeling: “Er stonden te veel Wellense basispionn­en aan de kant, waardoor coach Hamers veel beloften moest inpassen. Het ontbrak dus aan ervaring.” Hustinx: “Wat me het meest verontrust, is dat we amper kansen bij elkaar voetballen. Ook stelt de tegenstand­er zich goed in op de Termiense speelstijl. Het was altijd onze bedoeling om zo hoog mogelijk te spelen en de bal op de helft van de tegenstand­er te houden. Dat betekent nochtans niet

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium