Het Belang van Limburg

“400 bezoekende fans, da’s kicken”

-

Esperanza Pelt tegen Lyra-Lierse staat als risico wedstrijd aangestipt. De lokale politie legde speciale regels op. Zo moeten de thuissuppo­rters hun weg naar De Roosen vinden via de tennisclub. Reden: de 400 bezoekende supporters die zijn aangekondi­gd.

Doelman en aanvoerder Ben Mertens (foto, 30) heeft er wel zin in. “Zo’n horde bezoekende supporters en daar nog een paar honderd van Pelt bij, die kunnen toch zorgen voor ambiance en moeten een kick geven. Daar doe je het toch voor?”

Mertens, aan zijn zevende seizoen toe bij Pelt en na vijf matchen de meest gepasseerd­e doelman van de reeks, gaat evenwel de desastreuz­e start van niet uit de weg. “De slechtste start in zeven jaar”, grijnst hij. “Aan wat dat ligt? Alles valt tegen. Het is van net niet. Met een beetje chance hadden wij er drie van de vijf kunnen winnen. Er komt beterschap. De kern raakt compleet. De bal moet maar eens goed vallen en wij zijn vertrokken. Tegen Lyra moeten we er als één blok staan.”

ESP.PELT:

Pelt

De lappenmand is leeg. Klaps en Goossens spelen bij de beloften en zitten op koers om bij de kern aan te sluiten.

DE KERN: Mertens, Driesen, Khani, Swolfs, Aerts, Deckers, Verbiest, Schilderma­ns, Clerckx, Van Vlerken, Vandebriel, Geijsels, Kusters, Vanhees, El Mansouri, Black.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium