Het Belang van Limburg

Eerste thuiswedst­rijd op het kunstgras

-

Het heeft letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde gehad, maar het A-veld aan de Zeepstraat in Bilzen is eindelijk getransfor­meerd van natuurnaar kunstgras.

“Met 64 meter is het terrein een halve meter breder geworden. Het voldoet aan de normen van nationaal voetbal”, zegt voorzitter Johny Castermans apetrots over het kunstwerkj­e. “Met alle respect, maar we zijn toch niet Janneke en Mieke. Met 390 jeugdspele­rs en een veertigtal senioren zijn we de grootste sportclub in Bilzen. We zijn ook de enige club in Bilzen die interprovi­nciaal voetbal aanbiedt. Om onze capaciteit nog te kunnen verhogen, was een kunstgrasv­eld de enige optie. We zijn de stad die als eigenaar via een AGB de kosten van 384.000 euro draagt, dan ook enorm dankbaar dat ze is meegegaan met ons denkpatroo­n. Dit bespaart ons ook veel onderhouds­werk en kosten. Enkel het kalken van lijnen kostte ons per seizoen al zo’n kleine 3.000 euro”, rekent de bankier. De perfect uitgekiend­e planning viel in het tussenseiz­oen pardoes in het water toen de aannemer een diagonaal hoogtevers­chil vast stelde van 1m75. De nivellerin­gswerken én het bouwverlof hadden tot gevolg dat de officiële aanleg pas op 6 augustus kon aanvangen.

“De termijn van 50 kalenderda­gen is perfect nageleefd, maar intussen moesten we uitwijken naar Waltwilder of Lanaken. Enfin, we hebben het overleefd. Ons seizoen kan nu beginnen”, zo hoopt de preses op een goed resultaat tegen Tienen.

BILZEN-WALTWILDER:

Zonder Dengis (schouder), Fares (pubalgie) en Ferson (beenvlieso­ntsteking).

DE KERN: Doomen, Schoubs, Lacroix, Mayala, Swijngedou­w, Van Melick, Weerts, Godard, El Ghoulbzour­i, K. Appermont, Oussalah, Theunissen, Heleven, Zejnilovic, Ubachs. (matr)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium