Het Belang van Limburg

“Ik ben al tien jaar coach”

Sil Rouvrois (28) is de jongste trainer van eerste provincial­e

- Jos CASTERMANS

Met vijf punten op vijftien heeft Vlijtingen VV een matige start achter de rug. Hierbij dient wel opgemerkt dat vier van de vijf tegenstand­ers in de top vijf staan. De komende weken speelt VVV tegen E. Mechelen a/d Maas, Achel, Jeuk en Alken, ploegen uit de onderste helft van de rangschikk­ing. “Tijd om punten te pakken”, zegt coach Sil Rouvrois.

Met z’n 28 jaar is de farmaceuti­sch assistent (in het A.Z. Vesalius in Tongeren) de jongste coach van eerste provincial­e. “Ik ben al tien jaar trainer”, licht de Lonenaar toe. “Lange tijd heb ik de combinatie gemaakt met speler bij voornameli­jk Habo en Kolmont. Vooral de jeugd van Tongeren heb ik getraind, waar ik enkele seizoenen geleden voor de doorstromi­ng naar het eerste elftal heb gezorgd. Bij Geel en Hasselt werkte ik met Euvrard. Ik zou in Geel assistent-trainer worden, maar toen die naar Cercle Brugge vertrok, is de deal afgesprong­en. Vorig seizoen heb ik de U11 van KRC Genk geleid, maar mijn ambitie is altijd een eerste ploeg geweest. Vlijtingen was dus voor mij een mooie opportunit­eit.” Toen de gesprekken rond de jaarwissel­ing begonnen, stond VVV onverhoopt op een mooie vijfde plaats.

“Maar dat heeft niet meegespeel­d bij mijn beslissing. Ik kende de situatie van de club wel. Mijn broer Niels had er een tijdje gespeeld. Ik wist wel dat de ploeg niet meer dezelfde was als in zijn periode. Daarom is ons zo snel mogelijk redden de voornaamst­e opdracht. We kunnen het iedereen trouwens moeilijk maken, maar dan moet iedereen wel top zijn. We hebben toch Zonhoven VV geklopt. Ons probleem is dat we, zoals tegen Herk en Zepperen Brustem, binnen het half uur tegen enkele goals achterstan­d aankijken en pas daarna in onszelf geloven. Dat moet eruit. Goffin en Groven zijn belangrijk­e spelers voor ons. Hen moeten we nog recuperere­n. Onlangs heb ik Coenegrach­ts in de ploeg gedropt. Ik kende hem van bij de jeugd van Tongeren. Boelen en Thijs trouwens ook. Ik werk graag met jongeren uit de regio. Ik vermoed dat daarom de club voor mij gekozen heeft.”

Tijd om punten te pakken

“De komende vier matchen zijn bepalend voor de rest van ons seizoen”, beseft Rouvrois. “Ik hou van technisch voetbal, maar je moet soms op een andere manier resultaat nastreven. Ik hoop te winnen tegen E. Mechelen a/d Maas. Met de voorbereid­ing erbij hebben we op ons kunstgras thuis nog niet verloren.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Sil Rouvrois: “Ons zo snel mogelijk redden is de voornaamst­e opdracht.”
Foto SVEN DILLEN Sil Rouvrois: “Ons zo snel mogelijk redden is de voornaamst­e opdracht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium