Het Belang van Limburg

“Roepen werkt averechts ”

Kristof Hansen wil niet “de stille van Biesen” genoemd worden

- Gert SILLEN

De leegloop bij KMR Biesen op het einde van vorig seizoen was ongezien. ‘Een vogel voor de kat’ dachten velen, maar kijk ...de Bilzerse club staat op de achtste plaats en, belangrijk, ze heeft nog niet verloren. “Het zal moeilijk worden, maar tegen onze Bilzerse stadsgenot­en gaan we zondag proberen die ongeslagen status te behouden”, is Biesen-trainer Kristof Hansen voorzichti­g strijdvaar­dig.

“Moeilijk omdat Schoonbeek-Beverst dé ploeg van de reeks is en ik dit weekend vier spelers mis wegens schorsing”, vervolgt Hansen (35). “En niet van de minsten, want mijn hele centrale as zit op de strafbank. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat hun vervangers zich willen bewijzen en zullen strijden voor wat ze waard zijn.” Eén winstparti­j en vier gelijke spelen: de statistiek­en bewijzen dat Biesen goed boert.

“Inderdaad, niet slecht. Als je de namen van de tegenstand­ers bekijkt, hebben we zelfs heel goed gepresteer­d. Een draw tegen Landen, Bregel en Halen. Ploegen van wie verwacht wordt dat ze hoog zullen eindigen. Thor en Schoonbeek-Beverst zijn op papier de enige kleppers die we nog moeten bekampen, zonder daarom te willen zeggen dat de andere tegenstand­ers hapklare brokken zijn. Je kunt misschien stellen dat we beter een keer verloren hadden en een match meer gewonnen. Maar binnen de groep zijn ze toch trots op die ongeslagen status. Ik vind het vooral knap dat we dit met een bijna volledige nieuwe kern doen. Vorig weekend stonden nog maar drie spelers in de basis, die ook vorig jaar deel uit maakten van de kern.”

Bijna vijf jaar T2

Tien speeldagen voor het einde nam Kristof Hansen vorig seizoen over. “Ik ben bijna vijf jaar T2 geweest. De club gaf me de kans. Het was even penibel, want de degradatie wenkte. Maar drie speeldagen voor het einde hebben we ons gered. Dit seizoen is, zoals voor vele clubs geldt, zo snel mogelijk het behoud verzekeren het hoofddoel en dan naar boven kijken.”

Wat enorm opvalt bij industriee­l ingenieur Hansen is zijn ijzige kalmte langs de lijn. Geen overtogen woord komt uit zijn mond, je zou hem bijna de bijnaam “de stille van Biesen” gaan noemen. “Daarmee ga ik niet akkoord. Op trainingen en in de kleedkamer zeg ik wel hoe het erop staat. En met luide stem. Uitkaffere­n, roepen, schreeuwen heeft volgens mij een averechts effect. Ik probeer iedereen zo positief mogelijk te benaderen, want dan haal je meer uit een speler.”

 ?? FOTO TP ?? Kristof Hansen met zijn zoontjes: “De groep is heel trots op de ongeslagen status
FOTO TP Kristof Hansen met zijn zoontjes: “De groep is heel trots op de ongeslagen status

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium