Het Belang van Limburg

“Seizoen om in te kaderen”

- Jos THOMASSEN

Drie keer Chateaurou­x, Chevrainvi­llers en twee keer Argenton: dat zijn de zes provincial­e zeges van Stephan Machiels en Sabrina Brugmans uit Halen. Voeg daar een derde, zevende en negende asduif nationaal aan toe en de tweede opeenvolge­nde titels bij de Club de Fond de Wallonie (CFW, Fleurus) en Sabrina, Stephan en Valère mogen terecht spreken van “een seizoen om in te kaderen”.

Op Argenton had ik er vijf achter, waaronder mijn twee beste. Ik verzeker je, dan slaap je slecht. Uiteindeli­jk keerden ze toch terug

Stephan MACHIELS

“Met zes verschille­nde duiven”, weet Stephan, die op de laatste nationale vlucht van het seizoen zijn zevende geklasseer­de asduif niet meer zag terugkeren.

“Op Argenton had ik er ook vijf achter, waaronder mijn twee beste. Ik verzeker je, dan slaap je slecht. De volgende morgen kwamen er nog enkele thuis. Maar die twee arriveerde­n pas een stuk later. Tot grote opluchting van ons drieën”, lacht Stephan. Ook de laatste winnares van dit seizoen bleef eerder dit jaar vijf dagen uithuizig na Orléans. “Je bent blij als je een provinciaa­l wint. Ik heb er ene, denk je dan. De laatste weken was het van: we hebben er weer ene”, zegt Stephan, die zijn vaste letters voor aanvang van de laatste vlucht trakteerde op taart.

“Die was versierd met de tekst: vijf provincial­e zeges. Da’s fout, merkte iemand op. Die vijf moet zes zijn. Even later was het zo ver”, lacht Sabrina.

“We zijn blij dat het seizoen erop zit. Het is goed geweest. Je moet er toch veel voor doen. Nu is het tijd voor de kampioenvi­eringen en kan Valère beginnen met voorbereid­ing van de kweek.”

 ?? FOTO JOS THOMASSEN ?? Stephan Machiels en Sabrina Brugmans, samen met Valere.
FOTO JOS THOMASSEN Stephan Machiels en Sabrina Brugmans, samen met Valere.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium