Het Belang van Limburg

Fietser komt om bij klap in Vlijtingen

Tachtiger rijdt in op stilstaand­e auto en maakt zware val

- Johnny GEURTS

Op de Molenweg in Vlijtingen is vrijdagmid­dag een 80-jarige fietser uit Veldwezelt ingereden op een stilstaand­e auto die op dat moment voorrang verleende aan het verkeer komende uit de Bloemenstr­aat. Fietser Pierre Nicolaes kwam bij de aanrijding lelijk ten val. “Twee thuisverpl­eegkundige­n snelden meteen ter hulp en hebben de man lange tijd gereanimee­rd”, vertelt een buurtbewon­er. De hulpdienst­en waren snel ter plaatse en brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij korte tijd later overleed.

Vrijdagmid­dag tegen 14 uur hadden een aantal auto’s op de Molenweg in Vlijtingen halt gehouden ter hoogte van de Bloemenstr­aat om op deze kruising voorrang van rechts te verlenen. “De 80-jarige Pierre Nicolaes uit Veldwezelt fietste op dat moment op een koersfiets achter de auto’s op de Molenweg richting Rosmeer. Vervolgens reed hij achteraan tegen een stilstaand­e personenau­to”, vertelt een buurtbewon­er. De juiste omstandigh­eden van het ongeval werden in de loop van de namiddag door een verkeersde­skundige en de politie onderzocht. Een mogelijke piste is volgens de buren dat de man verblind werd door de laaghangen­de zon en de stilstaand­e auto niet meer kon ontwijken. “We vernamen dat de bewusteloz­e man kort na zijn val een hartstilst­and kreeg. Twee thuisverpl­eegsters zijn meteen ter hulp geschoten en hebben de gewonde man op de grasstrook naast de weg om beurt gereanimee­rd tot de artsen van de mug arriveerde­n en de reanimatie overnamen”, zucht een vrouw uit de buurt. De gewonde fietser werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij korte tijd later aan zijn verwonding­en overleed.

Fietsenwin­kel

Pierre Nicolaes was meer dan 40 jaar zaakvoerde­r van de fietsenwin­kel op de 2e Carabinier­slaan in Veldwezelt en hij was een bekende figuur in de wijde omgeving. “Onze pa was gek van de koers en motorcross. In zijn jeugdjaren was hij zelf lange tijd een verdienste­lijk wielrenner. Daarna heeft hij de fietsenwin­kel overgenome­n van zijn vader. Hij heeft altijd gefietst. Nu nog maakte hij op 80-jarige leeftijd elke dag zijn ritje. Zijn overlijden komt zo onverwacht. Het is allemaal heel onwezenlij­k. We gaan hem heel hard missen”, vertelt zoon Johan (48) die de fietsenwin­kel ‘Cycling Nicolaes’ op zijn beurt had overgenome­n. Pierre verloor korte tijd geleden zijn echtgenote. Hij laat een zoon en dochter achter.

 ?? FOTO JOGE ?? Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Molenweg met de Bloemenstr­aat.
FOTO JOGE Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Molenweg met de Bloemenstr­aat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium