Het Belang van Limburg

Ook provincieh­uis zet zondag de deuren open

-

Zondag zwaaien de deuren van het provincieh­uis in Hasselt open. Het brede publiek kan er tussen 10 en 17 uur kennismake­n met de werking van de provincie.

“Sommigen zullen denken dat dit een opendeurda­g op maat van de verkiezing­en is, maar dat is niet zo”, zegt gedeputeer­de JeanPaul Peuskens. “We springen gewoon mee op de kar van de Open Bedrijvend­ag. Maar het biedt ons wel een perfecte timing om aan de Limburgers te tonen waar de afgeslankt­e provincie nog voor staat. En onze ambtenaren zijn tegelijk bijzonder trots dat ze hieraan kunnen meewerken, getuige de 280 vrijwillig­ers die zondag de bezoekers zullen ontvangen.”

Verkeerspa­rk

Bezoekers vertrekken aan de bezoekersi­ngang en maken dan een wandeling doorheen het hele gebouw. Daarbij komen ze voorbij 23 diensten die zich elk op een interactie­ve manier zullen voorstelle­n. “Zo passeren de mensen onze raadszaal waar ze met Rick de Leeuw in debat kunnen, passeren ze in de Boudewijnz­aal op weg naar het verkeerspa­rk. Maar ook onze opleidings­centra worden voorgestel­d, de aanpak van fietswegen, wat je bij de provincie kan ontlenen ... We willen ook aantonen dat mensen geen schrik moeten hebben om hier gewoon eens binnen te lopen. Maar niet alleen in het provincieh­uis kunnen de mensen ons en de diensten dagelijks vinden en aanspreken, er zijn ook verschille­nde buitendien­sten. Want steeds meer verschuift onze taak naar het ondersteun­en van de gemeentebe­sturen. En de mensen krijgen een bijkomende kans om de expo ‘gekaderd’ die momenteel in de gebouwen loopt, individuee­l of met een gids te bezoeken.” Blijft de vraag of, zoals al enkele jaren geleden is aangekondi­gd, het ‘Vlaamse gedeelte van de gebouwen nu eindelijk een koper heeft gevonden. “Hierover lopen gesprekken met provincie en de stad”, zegt Toon de Bock, woordvoerd­er van Vlaams minister Liesbeth Homans.

Lees meer over de Limburgse politiek op www.hbvl.be/gemeentera­adsverkiez­ingen

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium