Het Belang van Limburg

Van luchtacrob­atie tot babywelnes­s

Molenstraa­t wordt ‘Straat van ambachten’ met acht originele pop-ups

- Chris NELIS

Als de Vennestraa­t de ‘Straat van de zintuigen’ is, dan moet de Molenstraa­t de ‘Straat van de ambachten’ worden. En daar hoort ook een nieuw eigen logo in de vorm van een molensteen bij en acht opvallende pop-ups.

Cardiologe­n zouden het hebben over een bypass voor de door bloedarmoe­de bedreigde Molenstraa­t. Jarenlang was het een verwaarloo­sde zijstraat van de hoofdas tussen Shopping 1 en het Stadsplein. De leegstand deed nog meer handelaars vluchten. Het heeft een hele poos geduurd, maar uiteindeli­jk heeft de straat nu een hele make-over achter de rug met een volledig nieuwe infrastruc­tuur. Die renovatie moet vooral gezellighe­id etaleren en zin geven om er te flaneren. Maar omdat je daarmee niet meteen de leegstand wegneemt, drongen meerdere maatregele­n zich op. “De ‘stadsfabri­ekjes’ bijvoorbee­ld”, zegt schepen Angelo Bruno (Pro Genk). “In de Molen- straat zijn er zo drie en er is één proefateli­er actief. Vier panden hebben dus al een bestemming, hopelijk voor langere termijn. Daarnaast zijn er nu acht pop-upzaken die de winkelstra­at nog meer moeten optillen.” Meest opmerkelij­ke is toch

wel Aerial Arts Academy, waar je luchtacrob­atie kan leren. Al even verrassend is de babywelnes­s waar baby’tjes terechtkun­nen voor bubbelbade­n en massages. Voorts vind je er winkeltjes met originele geschenken, designobje­cten, workshops, gepersonal­iseerde cadeautjes en familiefot­ografie. Niet onbelangri­jk is dat de Molenstraa­t voortaan niet zozeer beschouwd wordt als de zoveelste winkelstra­at, maar als een straat met een eigen karakter. “Het zal de ‘Straat van de ambachten’ zijn”, gaat burgemeest­er Wim Dries (CD&V) verder. “We hebben hiervoor een nieuw logo laten uitwerken in de vorm van een molensteen.”

De handelaars die er al langer actief zijn, reageren tevreden op de initiatiev­en. “We waarderen het dat de stad stevig inzet op een nieuwe invulling”, zegt Jan Feys van boekhandel Malpertuis. “Door ruimte te creëren voor gespeciali­seerde ambachten zullen hier ook heel wat mensen passeren die hier normaal gezien geen voet zouden zetten.”

 ??  ??
 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? In de pop-up Aerial Arts Academy in de Molenstraa­t kan je luchtacrob­atie leren.
FOTO CHRIS NELIS In de pop-up Aerial Arts Academy in de Molenstraa­t kan je luchtacrob­atie leren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium