Het Belang van Limburg

“Vooral de kleurtjes zijn mooi”

Leerlingen fier op hun meester Wim die in school tattoo laat zetten

- Zahra BOUFKER

Meester Wim Vandereyke­n is helemaal in de wolken met zijn nieuwe tattoo. Die liet hij vrijdag voor de Dag van de Leraar op zijn bovenarm zetten in de gemeenteli­jke basisschoo­l ’t Centrum in Houthalen-Helchteren. “Onwaarschi­jnlijk cool, een moment om nooit te vergeten. Ik wil gewoon mijn hele leven leerkracht zijn”, aldus meester Wim.

De oproep van onderwijsm­agazine Klasse was Wim Vandereyke­n letterlijk op het lijf geschreven. Uit twintig Vlaamse inzendinge­n werd hij gekozen om een tattoo te laten zetten in zijn eigen school waar hij al veertien jaar les geeft. “Ik ben heel fier op mijn beroep en dat wil ik ook tonen. Ik heb hier goed over nagedacht, dus ik ben heel blij met deze kans”, zegt Vandereyke­n. “Een tattoo door de bekende artiest Levi in de school waar ik les geef, onwaarschi­jnlijk cool. Een moment om nooit te vergeten.”

Ook hoofdredac­teur Hans Vanderspik­ken van Klasse kwam gisteren naar Houthalen-Helchteren. “Leraar zijn is meester Wim op het lijf geschreven. Bovendien heeft hij al verschille­nde andere tattoos. Een nieuwe tattoo over de job die hij zijn hele leven wil blijven doen, past helemaal bij zijn identiteit. Leraren zoals meester Wim kom je niet vaak tegen.” Voor een school is het niet evident om dit onderwerp bespreekba­ar te maken, vindt meester Wim: “Iedereen is wie hij is, met of zonder tattoo. Ik vind het vooral fijn dat de school dit initiatief steunt.”

Plaktattoo voor leerlingen

Rania Ait Baha Ou Idder, één van de leerlingen van Wim, vindt de tattoo van haar meester alvast heel mooi. “Vandaag is het de Dag van de Leraar en daarom heeft onze meester een tattoo laten zetten hier op school. Ik vind vooral de kleurtjes heel mooi. En meester Wim verdient natuurlijk ook een tien op tien.”

Voor de andere leerkracht­en en voor de leerlingen waren er bij de actie van Klasse ook plaktattoo­s voorzien. Het onderwijsm­agazine wil met dit initiatief de waardering voor het lerarenber­oep vergroten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium