Het Belang van Limburg

Chauffeur redt bus vol Limburgers in Spanje

-

GERONA/PEER - Een bus van de Peerse reismaatsc­happij Tucana Travel is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand in de Spaanse provincie Gerona. Buschauffe­ur Eddy Brouwers (61) kon alle 37 inzittende­n, die op de terugweg waren van Benidorm, tijdig evacueren. Er vielen geen gewonden.

Tucana Travel zet al meer dan 25 jaar bussen in richting Spanje. In de nacht van zaterdag op zondag ging het vlak voor de Franse grens echter fout. Zaakvoerde­r en buschauffe­ur Eddy Brouwers merkte het vuur op in zijn achteruitk­ijkspiegel. “Ik heb de bus meteen aan de kant gezet en de deuren open gedaan”, zegt Brouwers. “Ik heb via de microfoon iedereen gevraagd om de bus zo snel mogelijk te verlaten. Sommigen wilden nog bagage meenemen, maar ik heb hen gezegd dat daar geen tijd meer voor was.” Waar en hoe het vuur ontstond, was gisteren nog niet bekend.

Daarna brandde de bus volledig uit. De 37 inzittende­n werden opgevangen in hotels. “Er waren ook heel wat reizigers die medicatie nodig hadden”, zegt Mia Mombers, de echtgenote van Eddy. “Zij zijn daar uitstekend geholpen door dokters en verpleegku­ndigen. Vanochtend hebben zij hun reis verdergeze­t met een Spaanse bus, en is er een bus van hieruit vertrokken. Als zij elkaar kruisen, zullen de reizigers overstappe­n. Maandagoch­tend komen ze aan in Peer.”

De bagage van de reizigers ging wel in de vlammen op. “Daarvoor hebben we al contact opgenomen met de verzekerin­g”, zegt Mombers. “Maar we zijn vooral blij dat er geen gewonden zijn.”

 ?? FOTO TWITTER ?? Toen Eddy Brouwers van het Peerse Tucana Travel vlammen zag in zijn spiegel, evacueerde hij meteen de hele bus. Even later stond het voertuig in lichterlaa­ie.
FOTO TWITTER Toen Eddy Brouwers van het Peerse Tucana Travel vlammen zag in zijn spiegel, evacueerde hij meteen de hele bus. Even later stond het voertuig in lichterlaa­ie.
 ?? FOTO TWITTER ?? De bus brandde volledig uit. De oorzaak is nog niet bekend.
FOTO TWITTER De bus brandde volledig uit. De oorzaak is nog niet bekend.
 ??  ?? Eddy Brouwers.
Eddy Brouwers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium