Het Belang van Limburg

Paar minuten op gsm in Turkije kost 1.200 euro

-

GENK - Onze redactie krijgt regelmatig klachten van lezers die absurd hoge rekeningen krijgen omwille van ‘dataverbru­ik’ met de gsm. Nochtans wordt het toestel geblokkeer­d wanneer het verbruik hoger oploopt dan 60,50 euro.

Kris Casters was op vakantie in Turkije toen zijn zoon een berichtje kreeg dat zijn dataverbru­ik over de limiet was gegaan. “Dat zou hem 60 euro kosten. Een paar minuten later volgde een nieuw bericht. Dat het 1.200 euro zou kosten”, vertelt Kris. “Het is praktisch onmogelijk dat mijn zoon in zo’n korte tijdspanne zoveel data heeft gedownload. Dus weigerde ik die rekening te betalen, en daarop werden alle gsmnummers, die op mijn account geregistre­erd staan, door Telenet geblokkeer­d.”

“Ik heb diverse keren met de klantendie­nst van Telenet gebeld en hen gewezen op de Europese regelgevin­g rond billshocks. Ik heb erop gewezen dat mijn zoon geen waarschuwi­ng heeft gekregen. Dat hij in enkele minuten tijd voor meer dan duizend euro data verbruikt heeft... De medewerker van de klantendie­nst wuift al mijn argumenten gewoon weg.” “Volgens Telenet werd de gsm van mijn zoon wel degelijk geblokkeer­d. Maar het bericht zou zijn binnengeko­men dat wij, hoewel we wisten dat ons gsm-gebruik geld aan het kosten was, toch wilden doorgaan. Wanneer je gsm geblokkeer­d is, kan je alleen terug surfen op het internet als je je toestel deblokkeer­t”, zegt Kris. “Dat doe je door een sms’je met de melding unblock te sturen naar het nummer 8989. Welnu, wij hebben dat berichtje niet gestuurd. Onze facturen bewijzen dat. Nergens is er iets terug te vinden van dat sms’je.” “Bovendien zou je dan toch denken dat er meerdere waarschuwi­ngen worden gestuurd, vooraleer je zo’n hoge rekening wordt bezorgd?”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Kris Casters verbruikte in enkele minuten voor 1.200 euro aan data.
FOTO RAYMOND LEMMENS Kris Casters verbruikte in enkele minuten voor 1.200 euro aan data.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium