Het Belang van Limburg

“Slechts 333 euro voor vernielde auto”

Riemstse verongelij­kt over uitbetaald bedrag

-

Mareie Beekhuizen uit Riemst is misnoegd over het bedrag dat ze ontving van het Rampenfond­s. “Onze auto is onherstelb­aar vernield bij de overstromi­ng in Riemst. Wij dachten dat de wagen zo’n 6.000 euro waard was, maar we hebben niet meer dan 333 euro gekregen.”

partner en ik hadden een Mercedes CLK 320 cabrio van achttien jaar oud. Die stond op 26 mei 2016 geparkeerd voor de deur van een vriendin in de Keelstraat in Vroenhoven toen het onweer losbarstte.” De auto liep helemaal vol water. “Door het beveiligin­gssysteem van Mercedes zijn de raampjes opengegaan toen de auto onder water liep. Het hele interieur hing onder de modder en ook de technologi­e deed het niet meer. Een sloperij heeft er nog

500 euro voor betaald.” Mareie diende een dossier in bij het Rampenfond­s. “De wagen omnium verzekeren kon niet meer door zijn leeftijd. Hij had 295.000 kilometer op de teller en was dus zeker niet nieuw. Maar vergelijkb­are tweedehand­swagens werden online verkocht voor 6.000 euro. Ik ben afhankelij­k van mijn auto om naar mijn werk in Hasselt te rijden. Voor 300 euro kan ik toch geen nieuwe auto kopen?” Volgens de Vlaamse ombudsman is Mareie nochtans correct ver“Mijn goed. “Twintig aanvragers in heel Vlaanderen zijn uitbetaald omdat ze hun auto op de openbare weg geparkeerd hadden. Het bedrag dat ze ontvangen hebben is telkens gebaseerd op de tabel die autohandel­aars hanteren voor de prijzen van tweedehand­svoertuige­n. Gemiddeld was het uitbetaald­e bedrag 1.000 euro. Oké, dat is niet meer dan een doekje voor het bloeden, maar als ombudsman moet ik oordelen dat het een correct bedrag is.”

 ?? FOTO'S TOM PALMAERS / HBVL ?? De auto van Mareie Beekhuizen zat helemaal onder de modder.
FOTO'S TOM PALMAERS / HBVL De auto van Mareie Beekhuizen zat helemaal onder de modder.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium