Het Belang van Limburg

“We delen passie voor motoren en rockmuziek”

Eerste repetitie voor Genkse band met Ronn Moss

- Chris NELIS/Hanne DE BELIE

GENK - The Bad and The Beautiful: zo zal de band heten van de Genkse ex-president van de Hells Angels Fabrizio Muto (46) en ‘The Bold and the Beautiful’-acteur Ronn Moss (66). “We delen een passie voor motoren en nog meer voor rockmuziek”, zegt wereldster Ronn Moss, die leadzanger van de nieuwe band wordt. Afgelopen zaterdag werd voor het eerst in Zwartberg gerepeteer­d.

Een band met een ex-motorbende­baas als drummer en een acteur van ‘The Bold and The Beautiful’ als zanger: die kan je niet anders dan The Bad and The Beautiful noemen. Zaterdag werd er voor het eerst gerepeteer­d in het gewezen clubhuis van de Hells Angels, waar Fabrizio Muto nog steeds woont. En waar afgelopen zomer twee granaten naar zijn gegooid. Maar de Hells Angels zijn verleden tijd voor Muto. Een nieuwe muzikale carrière wenkt, nu de Genkenaar de wereldbero­emde acteur als leadzanger van zijn band heeft kunnen strikken.

Eerste keer

De lijm tussen de Genkse muzikanten en Ronn Moss heet Stanny Renaers van Fame Internatio­nal. Hij zorgt, organiseer­t en boekt voor Belgische en internatio­nale artiesten. “Via hem heb ik Fabrizio Muto leren kennen”, vertelt Ronn Moss, die jarenlang gestalte gaf aan het personage Ridge Forme rester in ‘Mooi en Meedogenlo­os’. “We delen een passie voor motoren en nog meer voor rockmuziek. Fabrizio speelt al jaren en ik zelf al sinds mijn negende levensjaar. Vooral klassieke rock fascineert mij. Ik heb inmiddels zelf ook al platen op de markt gebracht. ‘My Baby is Back’ is daar één van. Het is de eerste keer dat we samen spelen. We moeten elkaar dus nog vinden en onze creativite­it gebruiken om goed op elkaar in te spelen. Het is de bedoeling dat we verschille­nde concerten gaan geven in België en Nederland.”

Moss woont in de Verenigde Staten, maar blijft voorlopig in België om vorm te geven aan zijn passie. “Voor heel wat fans is het inderdaad vreemd mij als een rocker te zien”, zegt hij. “De meeste kennen als Ridge Forrester, maar muziek zit in mijn bloed. Ook dat stukje van mij mogen ze allemaal kennen.”

Tournee

Fabrizio Muto is opgetogen over de samenwerki­ng met Ronn Moss. “Het is altijd leuk om eenzelfde passie te delen”, zegt Muto. “Ronn is iemand die zich geeft voor de muziek en dat maakt het leuk. We spelen niet met een bekende acteur, maar met een goede muzikant. Hij beschouwt zich als een deel van de band en niet als iemand die daar boven staat. Ik kijk er echt wel naar uit om met hem op tournee te gaan. We zullen ons daarbij vooral gaan amuseren.”

Muto, die ondanks zijn verleden als president van het Genkse chapter van de Hells Angels een blanco strafblad heeft, heeft intussen alle banden met de motorbende verbroken. Zijn tattoos werden zelfs met een laser verwijderd. “Leden hebben de opdracht kregen mij niet langer een hand te geven of te groeten”, klinkt het bij de drummer.

We spelen niet met een bekende acteur, maar met een goede muzikant.

Fabrizio Muto The Bad and The Beautiful

→ Bekijk de video van de eerste repetitie op

www.hbvl.be

 ?? Foto DIRK VERTOMMEN
Foto CHRIS NELIS ?? “Ronn beschouwt zich als een deel van de band en niet als iemand die daar boven staat”, aldus Muto. De Amerikaans­e acteur Ronn Moss (rechts) in repetitie met de Genkse muzikanten.
Foto DIRK VERTOMMEN Foto CHRIS NELIS “Ronn beschouwt zich als een deel van de band en niet als iemand die daar boven staat”, aldus Muto. De Amerikaans­e acteur Ronn Moss (rechts) in repetitie met de Genkse muzikanten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium