Het Belang van Limburg

“Ik kan nog beter”

Topspits Rocha houdt Lommel in race met hattrick

- Piet DINGENS

Lommel klopte zaterdag Roeselare met 3-1 en blijft vlotjes bovenaan meedraaien. En wat een dag alweer voor Leonardo Rocha! De onhoudbare spits nam alle doelpunten van SK voor zijn rekening en trof dit seizoen al negen keer raak. “Ik ben heel blij met onze verdiende zege en met de eerste hattrick in mijn profcarriè­re, maar in het spel kan ik nog beter.”

Zo, die zit. Geen wonder dat de 21jarige targetman in het notitieboe­kje van veel talentscou­ts staat. Want naast het feit dat hij dodelijk efficiënt is, slaagt hij er ook doodleuk in om voortduren­d twee, drie mannetjes aan de praat te houden. In Roeselare hebben ze er intussen een punthoofd van. De verdediger­s Van Der Weg, Gravenberc­h en Kompany, die er toch uitzien als drie kwaaie bajesklant­en op penitentia­ir verlof, kregen geen vat op hem. Sterker nog, in de twee duels met de West-Vlamingen scoorde Rocha dit seizoen liefst vijf keer.

“Maar ik zou dit echt niet kunnen zonder het voorbeeldi­ge werk van mijn ploegmaats”, genoot hij.” Zij brengen mij in scoringspo­sitie en dan is het aan mij om het af te maken. Dit is een zege van ons collectief.”

Gelijk heeft hij. Het huidige Lommel is natuurlijk veel meer dan Rocha alleen. Groen-wit schudde zaterdag de Mechelse kater van zich af en telde Roeselare simpel uit. Het gerenommee­rde spitsenduo Rajsel-Aoulad moest zijn meerdere erkennen in de uitstekend­e lokale defensie. SK benutte twee van zijn vier goede kansen, op de 2-0-ruststand viel niets aan te merken.

“Meteen na de pauze kregen we wel een dompertje te verwerken in de vorm van een strafschop”, aldus Rocha. “Nu ja, geen man overboord. Dat hebben we daarna weer rechtgezet.”

Ook waar. Het Lommel dat twee seizoenen geleden in 1B speelde, had de kwalijke gewoonte om bij een tegenslag de schouders veel te snel te laten hangen. Maar niet bij deze ploeg. Want veel meer dan in de eerste helft tekende groen-wit nu voor flitsend aanvalsspe­l. Het derde doelpunt van Rocha was een pareltje. Op aangeven van Claes tikte hij het leer in de vrije ruimte, om dan verwoesten­d uit te halen. 3-1 en einde verhaal voor Roeselare.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog nooit zo goed gevoeld heb als nu bij Lommel”, straalde de beminnelij­ke Portugees. “Vanaf dag één werd ik in de groep opgenomen. We zijn allemaal dikke vrienden en dat vertaalt zich in de resultaten. Als we verloren hadden? (lacht) Dan was ik nu naar huis gegaan en in bed gekropen.” LOMMEL: Coucke, El Banouhi, Neven, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Brebels, Henkens ( 88’ Gaethofs), Valcke (76’ Azevedo), Vermijl (61’ Claes), Rocha.

ROESELARE: Biebauw, Gravenberc­h (46’ Camargo), Van Der Weg, Kompany, Godwin, Zolotic, Van Acker (46’ De Smet), Samyn, Yagan (68’ Semedo), Rajsel, Aoulad.

DOELPUNTEN: 9’ Rocha 1-0, 30’ Rocha (strafschop) 2-0, 47’ Aoulad (strafschop) 2-1, 73” Rocha 3-1. GELE KAARTEN: Gravenberc­h, Rocha. SCHEIDSREC­HTER: Mesotten.

TOESCHOUWE­RS: 1.200. (pidi)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Leonardo Rocha telde Roeselare met drie goals in zijn eentje uit.
FOTO DICK DEMEY Leonardo Rocha telde Roeselare met drie goals in zijn eentje uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium