Het Belang van Limburg

Nicola Philippaer­ts leidt België naar zege in finale

-

De Belgische ruiters hebben in Barcelona de finale van de landencomp­etitie gewonnen. Eerder eindigden ze ook al bovenaan het klassement van de Nations Cup in divisie 1, de wereldgroe­p voor de landenteam­s. Nicola Philippaer­ts uit Meeuwen-Gruitrode en Niels Bruynseels hadden met twee foutloze rondes een groot aandeel in de zege.

In de schaduw van de legendaris­che voetbaltem­pel Camp Nou verzamelde­n de 15 beste landen voor de Longines FEI Jumping Nations Cup Final, noem het de finale van de Champions League. In totaal werd 1,7 miljoen euro aan prijzengel­d verdeeld. Na twee zeges en twee derde plaatsen in de voorbije landenweds­trijden begon België als één van de favorieten aan het finaleweek­end. Onze landgenote­n plaatsten zich moeiteloos voor de super finale op zondag, waaraan alleen de beste acht landen mochten deelnemen.

Er werd een technisch moeilijk parcours neergezet. Slechts vier combinatie­s slaagden erin om foutloos te springen, twee daarvan kwamen uit België. Niels Bruynseels (Gancia de Muze) en Nicola Philippaer­ts (H&M Harley vd Bisschop) legden zo de basis voor de fraaie eindzege. “Toen ik als laatste aan bod kwam, was alles nog mogelijk”, vertelt Nicola Philippaer­ts. “Ik heb mijn eigen rit gereden en de opdracht was eenvoudig, foutloos aan de meet komen.” Wat perfect lukte. “Deze zege was een weerspiege­ling van een ronduit schitteren­d seizoen, zowel van het team als van mij.” Pieter Devos uit Bekkevoort kon die woorden alleen maar beamen. Hij verzamelde net als Jos Verlooy 12 strafpunte­n, maar dat kon de pret niet drukken. “We verdienden het om hier te winnen, omdat we al een heel seizoen bewezen hebben dat we het beste team zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium