Het Belang van Limburg

Louwette beslist pittige topper

- Rob KWANTEN

Stevoort-Genk was een veelbelove­nde affiche en loste die verwachtin­gen in. De bezoekers wonnen met 2-3 en naderen zo tot op één punt van leiders Stevoort en Hechtel-Eksel. Dat een opstelling­sfout bij de thuisploeg de derde set besliste, was de enige valse noot. “Als we effectief fout stonden, had de scheids vroeger moeten ingrijpen”, aldus Stevoort-trainer Loyens.

De thuisploeg had het in de eerste set moeilijk met de floats van Genk-setter Yoran Peters. Maar een sterke Lavigne in het midden en de inbreng van passeur Roel Tilkin hielpen Roveka aan 25-23winst. Met dank aan de moeilijk af te stoppen Maarten Vandebeeck kwamen de bezoekers echter snel weer langszij (16-25).

Opstelling­sfout

In een beklijvend slot van de derde set werd er bij 26-26 plots gewag

SETS: 25-22, 25-17, 25-16.

EERSTE DIVISIE DAMES DV FRAIKIN HASSELT WEVOC WELLEN 0 3

Wevoc gaat de bekeronder­breking in als ongeslagen leider. Hasselt vormde op geen enkel moment een bedreiging. Bij Wellen kregen aanvalster Lara Vriens en setter Celine Beaulen het vertrouwen en het duo bedankte trainer Hans Bungeneers met een sterke prestatie. Voor Hasselt blijft het wachten op een eerste punt.

SETS: 8-25, 13-25, 10-25.

VC ZOERSEL

KVC MAASMECHEL­EN 3 0

gemaakt van een opstelling­sfout bij Stevoort. Genk kreeg na vijf minuten tumult gelijk en kwam 26-27 voor. Een misser van Jeroen Sannen, nochtans de hele avond in goeden doen, schonk de bezoekers de setwinst. “De ref nam de juiste beslissing”, aldus Tim Drijkoning­en. “Als er geen bestraffin­g was toegekend had ik beroep aangeteken­d en was de wedstrijd te herspelen. Mijn rol in het tumult? Ik zet mijn jonge spelers uit de wind. Als ik hen in discussie Na een sterke opslagreek­s van receptie-hoek Losciuto kwam KVC in de eerste set op voorsprong. Maar een sterk Zoersel keerde in extremis het tij. In sets twee en drie serveerde de thuisploeg de aangeslage­n Maasmechel­se receptie aan flarden.

SETS: 25-22, 25-10, 25-15.

TWEEDE DIVISIE DAMES BEPAVOC BERINGEN KIVOLA RIEMST

Door heel wat blessurele­ed en de afwezighei­d van Caro Huybrechts (ziek) beschikte Bepavoc over een beperkte kern. Dan wordt het lastig tegen een sterk Riemst. De bezoekers zorgden voor heel wat opslagdruk. Beringen miste de gretigheid van de afgelopen weken en had geen antwoord op de aanvalskra­cht van Kivola, dat

0 3

laat gaan met die ervaren Stevoorten­aren, trekken ze aan het kortste eind.” Thuiscoach Dominique Loyens tapte uit een ander vaatje. “Volgens mij stonden we juist. Als dat niet zo was, dan had de arbitrage al heel wat eerder moeten ingrijpen en was de bestraffin­g op een minder cruciaal moment gekomen. Jammer.”

Orde op zaken

Stevoort wilde zijn ongeslagen status echter behouden en speelde Genk in set vier helemaal weg. Sannen bleef scoren en zag Lavigne de 25-12-winst naar de grond blokkeren. De tiebreak leek ook een kolfje naar de hand van de thuisploeg te worden, maar Genk maakte tot twee keer toe een kloof van 3 punten ongedaan. Een opslagreek­s

SETS: 19-25, 21-25, 15-25.

VC RETIE ROVEKA STEVOORT 3 2

Grote verrassing toch wel. Retie pakte haar eerste punten van het seizoen. Stevoort startte nochtans goed, maar al snel liep de foutenlast te hoog op. In set twee toonde invaller Pollaris (16 jaar) leuke dingen. Roveka zette vlotjes 1-1 op het bord. Constant waren de bezoekers echter niet. De foutenlast ging opnieuw omhoog, de efficiënti­e in aanval omlaag. Desondanks werd een tiebreak afgedwonge­n, maar daarin werd Stevoort weggespeel­d door een veel dynamische­r Retie. “Hier moet je altijd drie punten komen halen”, baalde coach Jelle Vennekens. “Dit was een lesje voor de speelsters die door van Sander Coolen zette een 11-8-stand om in 11-14. Een sterk blok op Lavigne van middenman Louwette, outstandin­g in de tiebreak, schonk Genk de twee punten.

“Ik kende een moeilijke wedstrijd”, gaf Jochen Louwette toe. “Ze blokten steeds met twee op mij waardoor ik amper kon scoren. Maar in de tiebreak heb ik orde op zaken gesteld. Mijn blok op Lavigne op matchbal kwam op het juiste moment en gaf een schitteren­d gevoel.”

SETSTANDEN: 25-23, 18-25, 26-28, 25-12, 11-15.

VOOR STEVOORT: Ilsbroux 7, Koekelkore­n, Claes 10, Lavigne 11, Sannen 23, Gaethofs 12. Libero: Lemmens. Kwamen in: Tilkin 2, Vandeweyer. VOOR GENK: Peters 5, Vandebeeck 22, Coolen 8, Reymen 13, Hermans 9, Louwette 10. Libero: Craeghs. Kwamen in: Clerx 2, Meelberghs, Von Stritzky 1, Gielkens. onregelmat­ige afwezighei­d en een gebrek aan intensitei­t hun niveau niet konden halen.”

SETS: 25-17, 14-25, 25-18, 20-25, 15-6.

HVC HELCHTEREN SPARVOC LANAKEN 0 3

Sparvoc startte onder impuls van Willems en Palmaers als een wervelwind. Het etaleerde veel aanvalspow­er en Levenstond serveerde de Helchteren­se receptie aan flarden. In set twee liep HVC, met Franssen en Baens op kop, uit tot 13-6. Maar Lanaken knokte zich terug in de wedstrijd. Er werd haasje over gespeeld, tot Sparvoc de tweede setbal benutte. Sparvoc bleef ook nadien stabiel in receptie en verdedigin­g. Libero Gregoor pakte werkelijk alles. Oververdie­nde zege.

SETS: 15-25, 24-26, 20-25.

foutenlast laag. Jaeken en Gijbels deden in aanval de rest. Na drie nederlagen op rij heeft Achel zo de eerste seizoensze­ge op zak.

oververdie­nd met 0-3 won en leider blijft.

?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Louwette en Hermans proberen Gaethofs af te blokken.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Louwette en Hermans proberen Gaethofs af te blokken.