Het Belang van Limburg

“Hard voor gevochten”

Gehavend Hasselt onderuit in laatste vijf minuten

- Johnny PEETERS

75 74 Hasselt heeft leider Falco Gent geen eerste nederlaag kunnen aansmeren. 35 minuten lukte het om het de Oost-Vlamingen moeilijk te maken. Twee driepunter­s van Falco in de slotminute­n waren echter dodelijk.

Pauwels en Hermans zorgden voor een sterke Hasseltse start, maar die werd gecounterd door een snel spelend Gent. Pauwels kon in het slotquarte­r nog voor 55-50 zorgen, maar na twee driepunter­s en een 0-10 van Falco ging Hasselt kopje-onder.

Jongeren depanneren sterk

“Na het uitvallen van Joost Padberg (zie time-out) kwamen we onder de borden duidelijk te kort”, geeft Olivier Pauwels toe. “Gent was agressieve­r dan wij en dankzij hun lengtevoor­deel pakten ze veel rebounds. Daarnaast vielen de shots van Geert Vanhove vandaag niet binnen. We kunnen onszelf niets verwijten want we hebben er hard voor gevochten. De jonge spelers hebben het heel goed gedaan. Zoals Jarno Moons, zijn driepunter­s hielden ons nog even in de wedstrijd. Pas in de laatste vijf minuten werd het duidelijk dat we drie van onze basisspele­rs misten.” “We hebben alles gegeven en dat heeft ons 35 minuten in de wedstrijd gehouden”, treedt coach Schevenels zijn spelverdel­er bij. “Als je zo lang tegen de leider kan meespelen met de ploeg waar we het op dit moment mee moeten doen, kan ik alleen maar tevreden zijn. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar we lieten enkele gemakkelij­ke scores liggen. Op het einde van de wedstrijd waren twee driepunter­s van Gent dodelijk. Het was voor ons te moeilijk om die kloof nog goed te maken. De jongeren moeten hier twee reeksen hoger spelen dan hun niveau van de B-ploeg. Ik heb de hele ploeg gefelicite­erd over de manier waarop ze vandaag hard gewerkt hebben.” QUARTERS: 25-19, 13-19 (38-38), 15-12 (53-50), 11-25.

HASSELT: J. HERMANS 5+3, PAUWELS 4+6, VANHOVE 7+0, SCREURS 5+7, PADBERG 3+0, Simons 4+0, Van Becelaere 1+0, Moons 4+6, S.Venken 3+0, Vranken 2+4.

 ?? Foto MICHEL STEENSELS ?? Pauwels (7) kon nog voor 55-50 zorgen maar dan duwde Falcon door
Foto MICHEL STEENSELS Pauwels (7) kon nog voor 55-50 zorgen maar dan duwde Falcon door

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium