Het Belang van Limburg

Zusjes Budai efficiënt

Initia slikt eerste nederlaag van het seizoen

- Ivo KWANTEN

Voor een schoonheid­sprijs komt deze derby tussen Hasselt en Sint-Truiden niet in aanmerking. Spanning was er daarentege­n genoeg in deze heruitgave van de finale van de play-offs vorig seizoen.

“Als je voor de gemakkelij­kste problemen de moeilijkst­e oplossinge­n kiest dan krijg je hommeles”, analyseert coach Jo Delpire van Sint-Truiden. “Ik ben blij met de twee punten maar daar houdt het dan ook mee op.”

Gretige start

Regerend landskampi­oen en bekerwinna­ar Sint-Truiden startte nochtans sterk. In verdedigin­g hadden de meiden van Delpire alles onder controle. Aanvallend liep het bij momenten ook lekker en bij een 0-3 na 6 minuten wees alles in de richting van een walkover. Maar de partij kantelde. Vallen, Michel en Mennicken namen Hasselt, dat het moest doen zonder Diana Terwint (op stage in Canada), op sleeptouw. De bezoekster­s wisten het even niet meer. Countermog­elijkheden werden niet gegrepen, de technische fouten stapelden zich op. Het vertaalde zich in een 7-4-tussenstan­d (20’) en bij 11-9 aan de rust waren de problemen voor SintTruide­n niet van de baan.

Sleutelmom­ent

Bij 13-11 (35’) kreeg Linda Vallen van Initia rood voor een fout op Marteleur. Misschien wel het sleutelmom­ent in de wedstrijd. “Een tijdstraf was correct maar rood vond ik met de haren getrokken”, blikt Vallen terug. “Ik stond nog met een blanco strafregis­ter en dan meteen de tribune op.” Een uitsluitin­g inderdaad met gevolgen, Initia de pedalen kwijt en met nog tien minuten op de klok was bij 17-17 plots alles te herdoen. De thuisploeg probeerde het nog met een individuel­e dekking op spelverdee­lster Sara Marteleur maar dat was spek naar de bek van de Hongaarse zusjes Niki en Bettina Budai. Bettina profiteerd­e van de ruimte op de linker flank, Niki was op rechts dan weer dodelijk efficiënt. Sint-Truiden op een diefje met de twee punten aan de haal. Voor Initia was de eerste nederlaag van het seizoen een feit. En omdat Visé verloor in Bocholt is de leiderspla­ats opnieuw voor Sint-Truiden.

SCHEIDSREC­HTERS: Cappa en Schreder. HASSELT: Van Der Boorn, Smekens, Dascula, Greven 1, Hermans, Limpens 3, Mennicken 3, Michel 4, P. Obrusik, K. Obrusik 2, Sillen 4, Tackoen, Vallen 3, Willems.

SINT-TRUIDEN: Cochisi, Remels, Ghijsens 3, Putzeys, Macours, Marteleur 3, Willemans, Vautmans, Lamotte, B. Budai 7, N. Budai 4, Van Praet, Schepkens, Castermans 4.

Overpelt kon twintig minuten behoorlijk stand houden.

 ?? Foto MICHEL STEENSELS ?? Bettina Budai (14) probeert Klaudia Obrusik (13) af te stoppen
Foto MICHEL STEENSELS Bettina Budai (14) probeert Klaudia Obrusik (13) af te stoppen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium