Het Belang van Limburg

“Nog niet bezig met eerste periodetit­el”

Sporting pakt 18 op 18 en neemt zo beste start ooit

- Frederik BAETEN

Het sprookje van de Spor blijft maar duren. Ook na zes speeldagen pronken de Hasselaren nog steeds fier aan de leiding met het maximum van de punten. Uniek in de clubgeschi­edenis! Enkel de start met 12 op 12 van de kampioenen­ploeg met Ruytinx en Bresciani komt een beetje in de buurt. Sporting doet het nu al zes matchen op rij met het gekende recept: met een goede organisati­e en de schaarse kansen optimaal benutten.

De uitspraak als zouden wij boven onze waarde geklasseer­d staan, werkte als een rode lap op een stier Hasselt-coach

BROECKX

‘Sporting staat boven zijn waarde geklasseer­d en Hamme onder zijn waarde.”

Zo stond het ongeveer te lezen op de website van VW Hamme daags vóór de wedstrijd. Meer had Hasselt-coach Rikie Broekx niet nodig om zijn troepen messcherp aan de aftrap te brengen.

Broekx: “Ik heb dat netjes uitgeprint en aan de groep laten zien. Een betere motivatie kan je natuurlijk niet bedenken. Wij werken al drie maanden vrijwel dagelijks keihard en hebben alle competitie­duels gewonnen. Ga dan maar eens tegen die gasten zeggen dat ze boven hun waarde staan geklasseer­d. Dat werkt als een rode lap op een stier.” “Vóór rust hadden we de match al in een beslissend­e plooi kunnen leggen met die twee kansen voor Van Rijswijk en Verbeeck. Al behoedde onze keeper ons ook voor een achterstan­d op het kwartier. Na de rust stonden we vooral goed. Bathiri scoorde bijna enig mooi, maar zijn poging strandde op de paal. Enkel in de laatste tien minuten bij die 1-0voorspron­g lieten we ons onnodig achteruit drummen.”

Periodetit­el

“Dat de periodetit­el in zicht komt? Daar wil ik nog niet over spreken. Met amper twee punten voorsprong op de nummer twee en nog vier matchen voor de boeg, is dat voorbarig”, besluit Broekx. Wekenlang al één van de uitblinker­s bij Sporting Hasselt is Willem Ofori. De 24-jarige verdediger uit Zonhoven lag nu zelfs aan de basis van de winning goal. “Mijn voorzet ging tegen de achterkant van een. Misschien ongelukkig voor hem, maar altijd strafschop”, wist Ofori, “Vandaag hadden we ons een beetje aangepast aan de tegenstand­er. We speelden met vijf achterin en bij balbezit had ik een vrije rol.” Ofori heeft bij zijn keuze voor Hasselt wel een stap achteruit gezet. Vorig seizoen was hij immers nog aan de slag in eerste amateur bij Dessel Sport? “Ik kon bijtekenen in Dessel, maar ik proefde een beetje te weinig respect in hun voorstel”, zegt Ofori, “Bovendien was ik niet zeker van mijn speelkanse­n. Bij de eerste babbel in Hasselt had ik meteen in de gaten dat ze een goede ploeg aan het bouwen waren en heb ik de knoop snel doorgehakt.”

SP. HASSELT: Van Gerwen,

Joosten, Vrijsen, Janssen, Ofori,

Bathiri (84’ Jaspers), Bracké,

Verbeeck, Baysal, Van

Rijswijk (82’ Carvalho),

Efekia (74’ Boiten).

HAMME: De Vroe,

Seron, Ivens,

Monteyne (83’ Smet),

Ringoet, D’Haeseleer, D’Heer,

Gyselinck, De Man,

Rufai, Mingiedi (76’

Van Hoecke).

DOELPUNT: 69’ Bracké (strafschop) 1-0.

GELE KAARTEN: Bahtiri, Carvalho, D’Heer, Rufai. SCHEIDSREC­HTER: De Beuckelaer. TOESCHOUWE­RS: 500. (frba)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium