Het Belang van Limburg

“Tegen Châtelet gaan we voor de 21 op 21”

THES behoudt maximum en heeft al kloof van vijf punten

- Kristof JACOBS

THES Sport blijft de zeges aan mekaar rijgen. In de eerste twintig minuten kon FC Luik zijn voet nog naast die van de fiere leider zetten, daarna namen de Looienaars het heft in handen. Uiteindeli­jk volstond een strafschop­doelpunt van Battista voor de (verdiende) volle buit én het maximum van de punten. Door het gelijkspel van Deinze heeft THES nu al vijf punten voorsprong op de tweede. Het sprookje duurt voort...

Na een evenwichti­g begin was de eerste kans na twintig minuten voor Luik, maar Oris kopte de gevaarlijk­e vrijschop in tweetijden over de eigen kooi. THES nam de match nadien in handen en kreeg enkele mooie kansen via Stefani (keeper tikte over), Oris (reflex keeper) en Moutawakil (schot nipt over de kruising). In de slotfase van de eerste helft mikte Stefani strak naar de hoek, maar doelman Matthys ging goed plat en duwde in hoekschop. THES kwam scherp uit de kleedkamer en ging uitdrukkel­ijk op zoek naar de openingsgo­al. De beste poging kwam van Hulsmans, die naar de eerste paal spurtte en de corner van Deferm voorlangs devieerde. Een kwartier voor tijd kwam de voorsprong er dan toch. Stefani ging op wandel en tikte de bal tot bij Jeunen, een Luikse verdediger trapte in de val en gaf een penalty cadeau. Battista mikte de 1-0 mooi in de linker benedenhoe­k. Vijf minuten voor tijd was Jeunen heel dicht bij de 2-0 toen hij snoeihard uithaalde richting kruising, maar Matthys toonde nog maar eens dat hij een uitstekend­e doelman is. In de slotminuut kwam THES heel goed weg toen Bangoura een open kans vanop de kleine backlijn over doel knalde.

Martijn Stefani

Uitblinker bij THES was Martijn Stefani. De middenveld­er was een gesel voor de Luikse verdediger­s en lag met een lang uitgesponn­en actie aan de basis van de penalty. “Ik kwam bij die fase in schietposi­tie, maar omdat er een verdediger aankwam, kapte ik terug”, zegt Stefani. “Ik raakte de bal verkeerd waardoor hij richting Jeunen ging en de verdediger tikte hem aan. Terechte strafschop, maar er was inderdaad wel een beetje geluk mee gemoeid. Al bij al was het een dik verdiende overwinnin­g. Of het een applausver­vanging was voor mij? Weet ik niet. Maar ik ben tevreden over mijn prestatie. Ik wilde mijn mindere match van vorige week rechtzette­n en dat is gelukt. Nu kunnen we zonder druk toeleven naar de match tegen Châtelet. We gaan voor de 21 op 21.”

THES: Brughmans, Jeunen, Spruyt, Moutawakil, Stefani (85’ Convents), Oris, Battista, N. Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Houwaer (23’ Deferm).

FC LUIK: Matthys, Winandts, Teruel Diaz, Van Den Ackerveken (35’ Vandebon), Giargiana, Bruggeman, Mouchamps, Reciputi, Massa (78’ Roland), Bangoura, D’Ostilio.

DOELPUNT: 73’ Battista (strafschop) 1-0.

GELE KAARTEN: Vanaken, Teruel Diaz. SCHEIDSREC­HTER: Deckers. TOESCHOUWE­RS: 1500.

?? FOTO RL ?? Uitblinker Martijn Stefani houdt bezoeker Teruel Diaz van de bal.
FOTO RL Uitblinker Martijn Stefani houdt bezoeker Teruel Diaz van de bal.