Het Belang van Limburg

“Doelpunt opdragen aan mijn opa”

-

Heur-Tongeren heeft zaterdagav­ond haar eerste driepunter van het seizoen behaald. Diep in blessureti­jd trapte invaller Weckx de verlossend­e treffer tegen City Pirates tegen de touwen: 2-1. Door deze zege wipt de ex-rode lantaarn naar een gedeelde twaalfde plaats.

Jente Weckx onderging na het laatste fluitsigna­al een rollercoas­ter aan emoties. De rijzige middenveld­er miste door een appendix-operatie de volledige voorbereid­ing en verloor tot overmaat van ramp ook nog eens zijn grootste supporter.

“Mijn opa is in augustus overleden. Ik wil mijn doelpunt dan ook heel graag aan hem opdragen.” In een matige eerste helft moest Weckx koud van de bank, nadat Vanheeswyc­k geblesseer­d geraakte aan de enkel. “In het begin had ik moeite om in het ritme te komen. Pas na de rust vond ik de juiste cadans.”

De thuisploeg ging met een achterstan­d de rust in na een strafschop­doelpunt van draaischij­f Sababti. “Het strijdplan was om hun technische spelers lam te leggen. Het tegendoelp­unt viel onge- lukkig maar we bleven erin geloven.” Heur-Tongeren zette de scheve situatie - tegen inmiddels tien bezoekers - recht met twee pareltjes. Een verre voorzet van Dupain werd door Geraerts enig mooi in de kruising geknikt. In de extra time kreeg de neofiet loon naar werken via Weckx: 2-1. HEUR-TONGEREN: Geenen, Vanderhove­n, Creemers, Legenvre, Paulus, Wagemans, Vanheeswyc­k (26’ Weckx), Dupain, Ketelslege­rs, Geraerts, Baur (75’ Jungschleg­er).

CITY PIRATES: Roef, Sababti, Van Den Bogerd, El Jattari (78’ Moussaoui), Van Hove, Van Zantvoort, Kwik, Delalieux, Borges (62’ Achter), Dreesen (32’ Felix), Nesen.

DOELPUNTEN: 13’ Sababti (strafschop) 0-1, 47’ Geraerts 1-1, 92’ Weckx 2-1.

STRAFSCHOP: 13’ Sababti (omgezet).

GELE KAARTEN: Creemers, Baur, Ketelslege­rs, Legenvre, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Zantvoort, Borges, Nesen.

RODE KAART: 53’ Nesen (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Van Uffelen. TOESCHOUWE­RS: 200. (matr)

 ?? FOTO ??
FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium