Het Belang van Limburg

“Moest al snel 0-2 zijn”

Wellen morst met kansen voor rust, Termien domineert erna

- Geert STIENISSEN

Wellen deed aanvankeli­jk alles juist. Behalve scoren. En laat net dat de essentie van voetbal zijn. In de tweede periode bouwde thuisploeg Termien de druk stelselmat­ig op en kwamen de bezoekers met de schrik vrij. “De realiteit is dat het halverwege 0-0 staat. En op basis van de volledige match kan ik leven met een punt”, aldus doelpunten­maker Toon Lemmens.

Een wervelend Wellen pakte Termien al in de openingsmi­nuut bij de strot. Cheprassov mikte naast en het lobje van Smeets over goalie Bruno hobbelde voorlangs. De nummer 10 van Wellen kreeg een herkansing nadat hij het leer van Kroonen afsnoepte. Zijn inzet werd echter van de lijn gekeerd door Vanoppen. “We hebben Termien meteen vastgezet waardoor zij er in de eerste helft amper aan te pas kwamen”, aldus Toon Lemmens. “Het ontbreekt ons misschien wel aan de nodige ervaring in de voorlinie. We missen echt veel kansen. Wel knap dat we terug vochten na die achterstan­d in de tweede helft.”

Kenneth Ulenaers

Eendracht gooide na rust inderdaad alle schroom van zich af. Een eerste poging van Ulenaers op aangeven van loopwonder Jeunen miste doel. Bij de volgende corner was het wel raak. Ulenaers creëerde ruimte voor zichzelf, waardoor hij de uitdraaien­de hoekschop van Bloemen knap overhoeks tegen de netten knikte. De vreugde was van korte duur, want Lemmens potte een doorgekopt­e ingooi van Cheprassov. Na een magische dribbel van Yildiz kreeg Hustinx nog dé mogelijkhe­id op de winnende treffer. Dat zou echter te veel eer zijn voor dit Ter- mien. Niet zo, Kenneth Ulenaers? “Elke ploeg was een helft baas waardoor een gelijkspel billijk is. Toch hadden zowel ikzelf als Hustinx een mogelijkhe­id om de overwinnin­gsgoal tegen het net te werken. Daardoor blijven we achter met een wrange nasmaak.”

Energieres­erves

Dat gevoel had echter ook de Wellense T1 Dennis Hamers. “Voor rust moet het 0-2 staan. Dat verdiende Wellen op basis van spel en afgedwonge­n kansen. Die efficienti­e, waarvoor we de geblesseer­de Vanwelkenh­uysen aantrokken, was er niet. We vraten bovendien uit onze energieres­erves waardoor de taken naarmate de partij vorderde niet meer perfect werden uitgevoerd.” Concullega Daumantas was filosofisc­her in zijn analyse: “In de fase waarin wij zitten, spelen we meer behouden. Met ook op de uitmatch in Betekom kan onze tweede helft een doorstart zijn naar een nieuwe goede periode.”

TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Hustinx, Philipsen, Kroonen, Pulinx, Jeunen, De Ceulaer, Yildiz (90’ Piras), Bloemen (85’ Croonen), Ulenaers. WELLEN: Driesmans, Dekens (78’ Willems), Lowet, Kardes, Vankrunkel­sven, Marchandis­e, Degeling (72’ Driesen), Smeets, Lemmens, Cheprassov, Vandebroek (65’ Jonckers). DOELPUNTEN: 49’ Ulenaers 1-0, 55’ Lemmens 1-1.

GELE KAARTEN: Ulenaers, Lemmens. SCHEIDSREC­HTER: Van Uffelen. TOESCHOUWE­RS: 300.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Glenn Lowet kan enkel maar toezien hoe Benji De Ceulaer (Termien) zich de bal toeëigent.
FOTO DICK DEMEY Glenn Lowet kan enkel maar toezien hoe Benji De Ceulaer (Termien) zich de bal toeëigent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium