Het Belang van Limburg

“Mogen ons niet blindstare­n op deze wedstrijd”

- Marc TRUYERS

De inwijding van het nieuwe kunstgrasv­eld is voor Bilzen-Waltwilder op een sisser afgelopen. Tegen leider Tienen kon een gehandicap­te thuisploeg geen enkel moment de indruk wekken ook maar iets te kunnen oogsten. De droge 0-3 was dan ook een perfecte weergave van de waardeverh­oudingen.

“We mogen ons niet blindstare­n op deze wedstrijd”, pleitte T1 Eric Eurlings voor verzachten­de omstandigh­eden. Met Weerts en El Ghoulbzour­i, die in laatste instantie forfait moesten geven, zat er voor de Lanakense coach niets anders op dan nog maar eens te sleutelen aan zijn basiselfta­l. “Reken daarbij ook nog maar Theunissen en Oussalah, die op dit moment helemaal niet klaar zijn voor negentig minuten”, zuchtte Eurlings.

Het openingskw­artier kon de thuisploeg nog enigszins gelijke tred houden met KVK. Dan schakelde Tienen een versnellin­g hoger en met 0-1 aan de rust mocht blauw-rood niet mopperen. Weinig beterschap in de tweede helft. Geknoei van tweede doelman Doomen zette de Suikerjong­ens op rozen: 0-2. Met zijn tweede van de avond trapte Grancea de niet eens zo overdreven 0-3-eindscore op het bord.

“We mogen ons niet blindstare­n op deze wedstrijd”, focuste Eurlings op de afwezigen. “Er is geen cohesie, omdat ik elke week met een andere ploeg het veld in moet. De enige remedie is wachten tot iedereen opnieuw beschikbaa­r is. Eigenlijk moet ik dankbaar zijn dat een aantal jongens op een voor hun ongewone positie willen voetballen. Nu, we mogen zeker nog niet in paniek slaan, want we hebben nog maar vijf wedstrijde­n achter de rug. Hopelijk kunnen we op korte termijn enkele sterkhoude­rs recuperere­n.”

BILZEN-WALTWILDER: Doomen, Schoubs, Oussalah (68’ Heleven), Theunissen (77’ Boumediene), Lacroix, Mayala, Swijngedou­w, Van Melick, Ubachs (59’ Zejnilovic), Godard, K. Appermont.

TIENEN: Hannes, A. Vos, J. Vos, Weeghmans (79’ Bouguignon), Lambrecht (61’ Lagrib), Grancea, Lusadusu, Marchoul (75’ Matterne), Claes, Cabumi, Bogaerts.

DOELPUNTEN: 33’ Grancea 0-1, 57’ Claes 0-2, 84’ Grancea 0-3.

GELE KAARTEN: K. Appermont, Mayala, Van Melick, Boumediene, J. Vos. SCHEIDSREC­HTER: Lucas. TOESCHOUWE­RS: 400. (matr)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Eric Eurlings: “We mogen niet in paniek slaan.”
FOTO TOM PALMAERS Eric Eurlings: “We mogen niet in paniek slaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium