Het Belang van Limburg

“Missen ervaring en efficiënti­e”

Thuisploeg komt te kort en blijft steken met 1 op 18

- Paul THEEUWEN

Pelt blijft in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Lyra zat er beterschap in, al werd de onervarenh­eid nog maar eens onderstree­pt. Kleine foutjes werden maximaal afgestraft. De 150 bezoekende fans genoten van het succes van hun Lyra. Een schril contrast met die van Pelt waar ze opnieuw met een kater achter bleven.

De bezoekers openden sterk, maar kregen het leer niet voorbij Mertens. Dat lukte wel na een letterlijk­e uitschuive­r van Schilderma­ns. Die bracht Flebus in positie en kon Mertens van aan de kleine rechthoek verslaan. Pelt kwam in de wedstrijd met een poging van Khani. Black had de gelijkmake­r aan de voet, maar zag Maes in twee tijden bij de paal redding brengen. Dilliën profiteerd­e van een inschattin­gsfout van Kusters op links voor de 0-2. De tweede periode was Pelt aan zet, maar speelde Lyra met de knip op de deur. Op de counter werd het nog bijna 0-3, maar de poging van invaller Mokadem krulde nog tegen de paal.

Voor Pelt-coach Geert Knapen zijn het moeilijke weken. “Ik kan alleen maar hopen op beterschap en een snelle terugkeer van Klaps en Goossens. Zij moeten ons voetballen­d vermogen optrekken. Ik kan de jongens die er nu staan niets verwijten. Ze doen hun best. Of Lyra een waardemete­r was? Wij speelden alleszins tegen een stevige ploeg. Ze hebben kwaliteit en ervaring in hun rangen lopen. Er zijn er bij die hun strepen hebben verdiend bij Lierse. Dat zegt al iets over de inhoud. Maar toch liggen wij voetballen­d niet onder, maar eens aan de zestien stopt ons verhaal. De paar keren dat je er dan wel doorkomt moet het raak zijn. Zo zit het spelletje in mekaar. Bij Lyra hebben ze dat beter be- grepen. Wij blijven achter met twee missers en zij met twee goals. Het mag gaan veranderen.”

Strijd

“Blijven kniezen helpt niet”, grijnsde Jean Black. Hij had de gelijkmake­r aan de voet bij een actie vanop rechts. “Zitten wij in de goede flow, dan gaan die ballen er wel in. Nu net niet. De keeper devieert de bal tegen de doelpaal en dan aan de foute kant over de lijn. Dan kan je balen, maar het helpt niet. Volgende week moeten wij opnieuw de strijd aangaan. Het moet toch eens lukken.”

PELT: Mertens, Khani, Kusters, Black, Swolfs, , Aerts, Deckers (45' Clerckx), Verbiest (75' Leen), Schilderma­ns, Geysels, Van Vlerken (75' Vandebriel).

LYRA: Maes, Wils, Cloetens, Dilliën, Y. Mokadem, Flebus (86' Ascencion), Van den Abeele, Cools, Nijs (84' S. Mokadem), Daal (75' Lambreghts), Jacobs.

DOELPUNTEN: 11' Flebus 0-1; 36' Dilliën 0-2. GELE KAARTEN: Deckers. SCHEIDSREC­HTER: Van Reeth. TOESCHOUWE­RS: 450.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jean Black in duel met bezoeker Gwen Jacobs.
FOTO DICK DEMEY Jean Black in duel met bezoeker Gwen Jacobs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium