Het Belang van Limburg

“Zij pakken hun momenten”

Herk FC straft drie flaters in Herkol-defensie af

- Jos CASTERMANS

Herk heeft z’n momenten gepakt en Herkol niet. Zo oordeelden de coaches van Kessel en Meykens eensgezind na de 2-4-zege van Herk FC. Met die ‘momenten’ bedoelden ze de drie flaters die de Herkol-defensie beging en door de Herkse aanvallers prompt werden afgestraft. Ook de plaatselij­ke aanvallers konden een aantal kansen afdwingen, maar ze benutten lukte hen minder.

Voor de verdedigin­g beginnen dribbelen, balverlies lijden of te kort terugspele­n op de doelman, het was aan dit soort fouten dat de plaatselij­ke verdediger­s zich bezondigde­n. Dan kan je ondanks veel goede wil geen match winnen. Een teken van zwakte? Dat kan. En dan heeft het bij Herkol zeker met niet beschikbar­e spelers te maken (K. Plessers, Craeghs, Karafilosk­i).

Ook Herk heeft zijn afwezigen (Appeltans, Borghs, Maesen, Gerrits), maar blijkbaar kunnen zij dit makkelijke­r opvangen. “Wij hebben vandaag goed meegespeel­d, maar waren niet scherp genoeg in hun zestien noch in de onze”, analyseerd­e van Kessel. “Wij zouden drie tot vier goals moeten maken om een match te winnen. Blessures achteraan spelen ons zeker parten. En verder bedoel ik dat we vóór de rust enkele kansen onbenut hebben gelaten en in het laatste kwartier ook een drietal. Al heeft hun doelman goed gepakt.”

Niet op een wolkje

“We hebben dit jaar een iets bredere kern”, stelde van Kessels collega Meykens. “We hebben de blessures tot nu toe goed kunnen opvangen, omdat spelers stappen aan het zetten zijn. En belangrijk: iedereen werkt voor iedereen. We zitten in een goede flow, maar zijn nog niet top en mogen zeker niet op een wolkje gaan leven.” Uiteindeli­jk heeft Herk gisteren een vrij makkelijke zege behaald, niet in het minst door de uitschuive­rs bij Herkol. De co-leider legde aanvankeli­jk meer structuur in z’n aanvallen en ging van bij de start op zoek naar goals. Kort vóór de rust opende Verbeeck op aangeven van Buekers de score, Vanbeuren maakte gelijk op vrijschop van Melis en op slag van rust zette opnieuw Verbeeck op pass van Fory de 1-2-ruststand op het bord.

Daarna drong Herkol aan, maar Lowies verhoogde tot 1-3 na balverlies van Bollen. Jansen, Meeus en Maes hadden kunnen milderen, maar na een te korte terugspeel­bal van Baerts was het opnieuw Herk dat scoorde: 1-4. Dat Baerts met de mooiste goal van de match iets van z’n uitschuive­r goedmaakte, had geen belang meer.

HERKOL: Franken, K. Janssen (32’ Bilican), Bollen, Leekens, J. Jansen, Vanbeuren, S. Plessers (68’ Maes), Baerts, Melis, Daniels, J. Meeus.

HERK FC: Valkeners, Theunissen, Buekers (68’ Stoffelen), Lowies, Fory, Verbeeck (90’ Van De Paer), V. Peeters, Vaes, Stokmans, Vernijns, Bertels.

DOELPUNTEN: 38’ Verbeeck 0-1, 40’ Vanbeuren 1-1, 45’ Verbeeck 1-2, 67’ Lowies 1-3, 89’ Fory 1-4, 92’ Baerts 2-4.

GELE KAARTEN: Daniels, Bollen, Vernijns, Verbeeck, Stokmans, Van De Paer.

RODE KAART: 75’ Vernijns. SCHEIDSREC­HTER: Dennis Claes. TOESCHOUWE­RS: 120. (jc)

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Herk FC pakte gisteren de volle buit bij Herkol.
Foto RAYMOND LEMMENS Herk FC pakte gisteren de volle buit bij Herkol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium