Het Belang van Limburg

Topper al na acht minuten beslist

- Kris THEEUWEN

De topper tussen Ham United en leider KVV Heusden-Zolder in 3A was na acht minuten en goals van Boz en Casas-Trobbiani eigenlijk al beslist. Piens deed de boeken vóór rust zelfs helemaal dicht voor de thuisploeg: 0-3

De bezoekers startten in deze pittige topper (zes gele kaarten) heel agressief en zetten hoog druk. Dat rendeerde meteen, nadat Boz te veel ruimte kreeg en na vijf minuten al de score kon openen: 0-1. United was aangeslage­n en Casas-Trobbiani profiteerd­e daarvan om even later ook de 0-2 binnen te trappen na een actie van Boz.

“We hadden ons dagje niet echt”, analyseerd­e United-coach Antonissen. “We begonnen veel te slap en hadden geen antwoord op het agressieve spel van Heusden-Zolder, waardoor we te veel de lange bal hanteerden. En als je dan ook geen geluk kent in de afwerking, weet je dat je achter de feiten aan loopt.”

Die pech in de afwerking kwam er door toedoen van een sterke doelman Deelkens en Özdemir, die een bal van de lijn keerde.

“We hebben vandaag aan 100 procent afgewerkt”, gaf spelertrai­ner Vanpol van HeusdenZol­der toe. “Na de 0-2 zakten we even terug en was het bikkelen op het middenveld. Maar toen Piens de 0-3 maakte, was de buit binnen. Nu gaan we proberen om de winstreeks zo lang mogelijk aan te houden.” HAM UNITED: De Bie, Volders, Vinckx (76’ Cinar), Somers, Raymaekers, Vanhees (46’ Froyen), Wijgaerts, L. Backx, Theys, Matthijs (62’ Noels), Laenen.

KVV HEUSDEN-ZOLDER: Deelkens, Cams, Özdemir, Vanhove, Casas-Trobbiani, Boz (66’ Laenen), Clerix, Schuyten, Cuyvers (74’ Achadoud), Vanderhoev­en, Piens (79’ Poukens).

DOELPUNTEN: 5’ Boz 0-1, 8’ Casas-Trobbiani 0-2, 35’ Piens 0-3.

GELE KAARTEN: Vinckx, Laenen, L. Backx, Theys, Laenen, Clerix. SCHEIDSREC­HTER: Das. TOESCHOUWE­RS: 300. (krth)

 ?? HEMERIJCKX
FOTO KAREL ?? Casas-Trobbiani zorgde al na acht minuten voor de 0-2.
HEMERIJCKX FOTO KAREL Casas-Trobbiani zorgde al na acht minuten voor de 0-2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium